Μαύροι κύκλοι και πρήξιμο κάτω από τα μάτια μετά το χθεσινό ξενύχτι;

Βιβή Αγγελάκη
Μαύροι κύκλοι και πρήξιμο κάτω από τα μάτια μετά το χθεσινό ξενύχτι;

Σας έχουμε τις συνταγές που θα σας λυτρώσουν με υλικά που έχετε όλες στο σπίτι σας !

Σήμερα οι περισσότερες, ανεξαρτήτου ηλικίας- δεν θα πω όλες, γιατί υπάρχουν και οι τυχερές- ξυπνήσαμε με κάτι κοινό! Κάτι, που πραγματικά το χθεσινό ξενύχτι, η κούραση λόγω ημερών, η ανθυγιεινή και άτσαλη διατροφή (αλλά και πολλοί άλλοι λόγοι) μας χάρισαν απλόχερα: τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τα πρησμένα μάτια!

Κι επειδή η σημερινή μέρα είναι γιορτινή και καμιά δε θέλει να φαίνεται κουρασμένη και με αντιαισθητικές σκιές κάτω από τα μάτια της... βρήκαμε 3 σπιτικές συνταγές με υλικά που έχετε όλες στο σπίτι σας, λόγω ημερών, προκειμένου να βγείτε από το σπίτι άφοβα!

1. Αγγούρι

Το πιο κοινό φάρμακο για τη θεραπεία των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια είναι αγγούρι. Αφού το βγάλετε από το ψυγείο, κόψτε το σε λεπτές φέτες ή λιώστε το στο μπλέντερ, δημιουργώντας μια παχύρευστη πάστα και εφαρμόστε κατευθείαν πάνω στους μαύρους κύκλους και στη γύρω περιοχή των ματιών. Το αγγούρι όχι μόνο θα μειώσει τους μαύρους κύκλους αλλά και θα ξεκουράσει την περιοχή των ματιών. Αφήστε το για 30 περίπου λεπτά.

2. Γάλα

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα από το κρύο γάλα, για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας κάνετε μασάζ στην περιοχή των ματιών και μετά εφαρμόστε την ενυδατική σας. Εναλλακτικά, δημιουργήστε τη δική σας μάσκα ματιών με γάλα και μέλι. Πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα σε σκόνη και προσθέτετε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ανακατεύετε καλά απλώνετε τη μάσκα στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Αφήστε τη να απορροφηθεί για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο-όσο το δυνατόν- νερό.

3. Γιαούρτι

Το γιαούρτι λειτουργεί ως φυσική μάσκα προσώπου για τα πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους!. Τοποθετήστε γιαούρτι γύρω από τα μάτια σας, εναλλακτικά δοκιμάστε να δημιουργήσετε μια μάσκα με γιαούρτι και λίγο μαϊντανό, αφού πρώτα τον πολτοποιήσετε. Απλώστε στο πρόσωπό σας και αφήστε το μείγμα για περίπου 15 λεπτά!