Οι πιο απλές σπιτικές συνταγές, που θα προστατέψουν τα μαλλιά σας από το κρύο!

Βιβή Αγγελάκη
Οι πιο απλές σπιτικές συνταγές, που θα προστατέψουν τα μαλλιά σας από το κρύο!

Μην αφήνετε τις χαμηλές θερμοκρασίες να τα ταλαιπωρούν!


Αγαπάμε το χειμώνα και το κρύο που τονώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα μας- καθώς επίσης και τις εκδρομές στα βουνά- αλλά όχι και την ξηροδερμία ή την αφυδάτωση που συνοδεύουν τις χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής! Κι αν νομίζατε πως η επιδερμίδα του προσώπου μας, τα χείλη και τα χέρια μας είναι τα μόνα, που ταλαιπωρούνται και εμφανίζουν ορατά τα σημάδια της βαρυχειμωνιάς, κάνετε λάθος! Τα μαλλιά επίσης «κινδυνεύουν» να χάσουν τη φυσική λάμψη και γυαλάδα τους!

Βρήκαμε, λοιπόν, 2 πανεύκολες συνταγές με φυσικά υλικά που μπορείτε να κάνετε σήμερα κιόλας στο σπίτι και θα λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας για τα μαλλιά σας, αυτό το χειμώνα!

Για την πρώτη συνταγή θα χρειαστείτε:

1 αυγό
ελαιόλαδο

Όσο για την προετοιμασία, πραγματικά σε 1 λεπτό θα είστε έτοιμη! Ανακατέψτε πολύ καλά τον κρόκο ενός αυγού και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε σε βρεγμένα- νωπά μαλλιά και αφήστε το μείγμα για 10 λεπτά στα μαλλιά σας. Στο τέλος, ξεπλύνετε καλά και λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας.

Για τη δεύτερη συνταγή θα χρειαστείτε μόνο:

Νερό
Κλωναράκια από θυμάρι

Για την προετοιμασία θα χρειαστεί να βράσετε 2 φλιτζάνια νερό με 5 κλωναράκια θυμάρι για 5 περίπου λεπτά . Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου και χρησιμοποιήστε το για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Μπορείτε να εφαρμόζετε το μείγμα μόνο 1 φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Εξαφανίστε τους μεγάλους, ορατούς πόρους από το πρόσωπό σας, σε χρόνο dt!

Απαλλαγείτε από την ακμή βράδυ, με τη δύναμη του νυχτολούλουδου!