Βάλτε τέλος στα λιπαρά μαλλιά με 3 υλικά από την κουζίνα σας!

Βιβή Αγγελάκη
Βάλτε τέλος στα λιπαρά μαλλιά με 3 υλικά από την κουζίνα σας!

Δοκιμάστε όποιο έχετε και σας αρέσει


Η λιπαρότητα στα μαλλιά είναι σίγουρα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα, που οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να λουζόμαστε και μετά από λίγο να νιώθουμε τα μαλλιά μας- και ιδιαίτερα τις ρίζες- βαριές και πολύ λιπαρές. Όμως, δεν πρέπει να απελπιζόμαστε! Η λύση είναι ανέξοδη και εντελώς φυσική, ενώ απαιτεί μόλις μερικά λεπτά σε ολόκληρη την εβδομάδα. Βρήκαμε 3 υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα μας και θα περιορίσουν το πρόβλημα της λιπαρότητας που μας ταλαιπωρεί.

-Μπύρα :

Η μπύρα δεν είναι ποτέ εκτός εποχής. Είτε είστε λάτρεις αυτού του αλκοολούχου ποτού είτε όχι, στο ψυγείο των περισσότερων βρίσκεται συνήθως μια ξεχασμένη μπύρα, για εσάς ή τους φίλους σας. Οποιοδήποτε είδος αλκοόλ ή η μπύρα συμβάλλει στη μείωση της λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής και γι αυτό, αυτός ο τρόπος είναι ευρέως γνωστός. Πάρτε μια μπύρα και λούστε το τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε τη να δράσει για 10-12 λεπτά. Στο τέλος ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και θα παρατηρήσετε αμέσως μια λάμψη και απαλότητα στην υφή των μαλλιών σας, ενώ παράλληλα η λιπαρότητα θα έχει μειωθεί κατά πολύ.

-Μηλόξυδο:

Αν δεν είστε φαν της μπύρας, αλλά του υγιεινού τρόπου ζωής το μηλόξυδο είναι οτι πρέπει. Ο όξινος χαρακτήρας του, επίσης κρατά μακριά τη λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής σας. Μπορείτε, λοιπόν, να αναμείξτε ίση ποσότητα μηλόξυδου με νερό και να το χρησιμοποιήσετε ως ξέβγαλμα στο ντους μετά το λούσιμο. Οι όξινες ιδιότητες του μηλόξυδου θα περιορίσουν τη λιπαρότητα από τις ρίζες και το τριχωτό της κεφαλής, ενώ παράλληλα θα καταπολεμήσουν και την πιτυρίδα. Θα αρχίσετε να παρατηρήσει τη διαφορά μετά από 2-3 λουσίματα.

-Χυμός Λεμονιού:

Εφαρμόστε το χυμό λεμονιού 2 φορές την εβδομάδα στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του περιττού σμήγματος ενώ θα αποτρέψει και την λιπαρότητα των μαλλιών. Ο όξινος χαρακτήρας του λεμονιού απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα και θα κάνει τα μαλλιά σας απαλά και ανάλαφρα. Πάρτε 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού και ανακατέψτε το με 2 φλιτζάνια νερό. Μετά το λούσιμο, εφαρμόστε αυτό το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάλτε.

Διαβάστε ακόμη:

Ρυτίδες στο λαιμό; 5 tips για να τις αποφύγετε!

3 τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καφέ για την περιποίηση των μαλλιών σας!