Κι όμως το κινητό καταστρέφει την επιδερμίδα μας! Δείτε 3 βλαβερές συνέπειές του

Βιβή Αγγελάκη
Κι όμως το κινητό καταστρέφει την επιδερμίδα μας! Δείτε 3 βλαβερές συνέπειές του

Εσείς μπορούσατε να τις φανταστείτε;

 

Αναμφισβήτητα, το κινητό είναι πλέον αναγκαίο κακό των καιρών ενώ για ορισμένους, η προέκταση του χεριού τους. Εκτός, όμως, από τις αρνητικές συνέπειές του στην υγεία μας γενικά, αγνοούμε πολλές φορές και τις βλαβερές συνέπειές του στην επιδερμίδα μας! Πάμε να δούμε 3 από αυτές:

Είναι υπεύθυνο για την ακμή ή τα σπυράκια στα μάγουλά μας

Όσο καθαρές και τακτικές και αν είστε, να ξέρετε πώς στην οθόνη του κινητού σας «κυκλοφορούν» ανενόχλητα- δεν σας λέω το ακριβές νούμερο, για να μη σοκαριστείτε- εκατομμύρια βακτήρια που με την πρώτη επαφή θα «μεταναστεύσουν» στο πρόσωπό σας! Τη συνέχεια λίγο πολύ μπορείτε να την αντιληφθείτε... δερματικές αλλεργίες, σπυράκια από το πουθενά, ακόμη και ακμή είναι τα παρεπόμενα. Φυσικά, το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, όσο ανοίγει ο καιρός και η εφίδρωση κάνει αισθητή την παρουσία της.

66cd1b77e74e5c5f7c318b6a25477761 4cc5f

Προκαλεί ρυτίδες στο λαιμό και το πηγούνι

Σκεφτείτε ποια είναι η στάση του σώματός σας κάθε φορά που κοιτάτε το κινητό σας. Είτε καθιστές, είτε όρθιες, το κρατάτε στα χέρια σας και σκύβετε το κεφάλι σας προς τα κάτω. Κι ενώ αυτή η κίνηση φαίνεται τόσο απλή και «αθώα», δεν είναι, μιας και είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό ρυτίδων στο λαιμό και το πηγούνι μας.

Μαύρα μάτια κάναμε...

Το ξέρω, σας έχει συμβεί, όπως και σε εμένα πολλές φορές, να μη μπορείτε να κοιμηθείτε και να κάθεστε με τις ώρες στο κινητό, χαζεύοντας το οτιδήποτε. Κι όμως αυτή η κακή συνήθεια είναι υπεύθυνη για τις σκουρόχρωμες σκιές κάτω από τα μάτια μας, ενώ σε περίπτωση που αυτό γίνεται τακτικά, οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο θα κάνουν την εμφάνισή τους. Σε αυτό, φυσικά συμβάλλει και το φως αλλά και η ακτινοβολία που εκπέμπουν.

Διαβάστε ακόμη:

Ξυπνήσατε με πρησμένα μάτια; Αυτή η μάσκα ματιών θα σας σώσει!

Ρυτίδες στο λαιμό; 5 tips για να τις αποφύγετε!

Η πιο ανέξοδη μάσκα μαλλιών με μπανάνα για τα σγουρά μαλλιά σας