Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια: 3 καθημερινά λάθη που τους κάνουν πιο έντονους

Βιβή Αγγελάκη
Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια: 3 καθημερινά λάθη που τους κάνουν πιο έντονους

Δείτε τι θα πρέπει να αποφύγετε (εκτός από τα ξενύχτια...) 

Πολλές φορές, από αυτή εδώ τη στήλη, έχουμε γράψει για τους μαύρους κύκλους και τα πρησμένα μάτια που κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο πρόσωπό μας μετά από ένα μεγάλο ξενύχτι και τους τρόπους που μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

Κι όμως, αν νομίζατε πως μόνο η έλλειψη ύπνου είναι αυτή που τους προκαλεί κάνετε λάθος! Η Jessica Wu, επίκουρη καθηγήτρια κλινικής δερματολογίας αποκαλύπτει άλλους 3 λόγους που οξύνουν την εμφάνιση των αντιαισθητικών, μαύρων σκιών γύρω από τα μάτια.

1. Πάλι ξέχασα να βάλω αντηλιακό!

Ναι συμβαίνει πολλές φορές να φύγουμε από το σπίτι βιαστικές και να παρακάμψουμε αυτό το τόσο σημαντικό βήμα. Το λεπτό δέρμα που υπάρχει στο πάνω και κάτω βλέφαρό μας αλλά και γενικότερα σε όλη την περιοχή γύρω από τα μάτια, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία και γι αυτό θα πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη φροντίδα. Παράλληλά, θα πρέπει να προσέξουμε και τα αντηλιακά που χρησιμοποιούμε στην περιοχή γύρω από τα μάτια μας. Η Wu προτείνει τα αντηλιακά τύπου στικ που δεν είναι τόσο ρευστά, ώστε να «τρέξουν» μέσα στα μάτια.


2. «Σκληρά» προϊόντα ντεμακιγιάζ

Όσο δύσκολο κι αν είναι να έχεις γυρίσει αργά και να πρέπει να ξεβαφτείς... άλλο τόσο είναι απαραίτητο! Το ντεμακιγιάζ είναι από τις must συνήθειες της beauty ρουτίνας κάθε γυναίκας. Η Wu επισημαίνει πως τα προϊόντα ντεμακιγιάζ θα πρέπει να είναι ήπια και ελαφριά για το δέρμα μας, αλλά αντίστοιχα ήπιος, θα πρέπει να είναι και ο τρόπος μας, όταν τα χρησιμοποιούμε, διότι τρίβοντας άγρια, πολλές φορές το δέρμα μας προκειμένου να φύγει όλο το μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσουμε φλεγμονή και βλάβη των τριχοειδών αγγείων. Έτσι, η ίδια συνιστά ντεμακιγιάζ με έλαια ή προϊόντα με ελαιώδη βάση που αφαιρούν το μακιγιάζ των ματιών με το λιγότερο δυνατό τρίψιμο και τις λιγότερες χαμένες βλεφαρίδες.

3. Ζεστό νερό

Ακόμη οι υψηλές θερμοκρασίες δεν μας έχουν χτυπήσει την πόρτα και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που πολλές από εμάς συνεχίζουμε να προτιμούμε το ζεστό νερό όταν πλένουμε το πρόσωπό μας. Κι όμως, η Wu έρχεται να δώσει τέλος σε αυτή τη συνήθειά μας, μιας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «το ζεστό νερό επιδεινώνει το πρήξιμο και τονίζει τους μαύρους κύκλους. Το ίδιο ισχύει και για το ζεστό ατμό. Διαλέξτε κρύο ή χλιαρό νερό αντ 'αυτού.

Διαβάστε ακόμη:

Μάσκα προσώπου με χαμομήλι για λαμπερή επιδερμίδα!