Φραγμένοι πόροι της επιδερμίδας: Οι 5 συνηθέστερες αιτίες που τους προκαλούν

Βιβή Αγγελάκη
Φραγμένοι πόροι της επιδερμίδας: Οι 5 συνηθέστερες αιτίες που τους προκαλούν

Εσείς τις ξέρατε;

Σπυράκια, μαύρα στίγματα, άτονη επιδερμίδα και φυσικά, ακμή, είναι μόνο μερικές από τις επακόλουθες αντιδράσεις της επιδερμίδας σε περίπτωση που οι πόροι της είναι φραγμένοι. Κι όμως όσο περίεργο και αν ακούγεται, οι πόροι βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξίνων της επιδερμίδας και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της.

Δείτε όμως ποιες είναι οι 5 βασικότερες αιτίες που φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας και μας στερούν το δικαίωμα στο καθαρό δέρμα.

1. Ατμοσφαιρική ρύπανση
Όλες όσες ζούμε σε μεγάλες αστικές περιοχές το νιώθουμε στην καθημερινότητά σας. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας, τα καυσαέρια των αυτοκινήτων σε συνδυασμό τόσο με το βεβαρημένο και γεμάτο υποχρεώσεις πρόγραμμα όσο και με τις περιβαλλοντικές συνθήκες (σκόνη, υγρασία...), στερούν από την επιδερμίδα μας την νεανική όψη, φράζοντας τους πόρους.

2. Τρόπος ζωής
Το έτοιμο φαγητό και γενικότερα η μη ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, σε συνδυασμό με το γεγονός οτι πολλές φορές ξεχνάμε να ενυδατωθούμε σωστά μιας και δεν πίνουμε νερό, συμβάλλουν καθοριστικά στην απόκτηση λαμπερής επιδερμίδας.

3 . Καλλυντικά προϊόντα και μακιγιάζ
Πολλές φορές ξεπερνάμε τα όρια και πάνω στον ενθουσιασμό μας να δοκιμάσουμε τα νέα προϊόντα- που μόλις αγοράσαμε - για την επιδερμίδα ή το μακιγιάζ μας, τα εφαρμόζουμε όλα πάνω στο πρόσωπό μας. Τόσο οι πολλαπλές στρώσεις προϊόντων πάνω στην επιδερμίδα μας, όσο και το «βαρύ» καθημερινό μακιγιάζ φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας μας και καθιστούν τον καθαρισμό και το ντεμακιγιάζ απαραίτητα στοιχεία της καθημερινής beauty ρουτίνας μας.

4. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος
Είναι γεγονός οτι το σώμα μας απελευθερώνει νεκρά κύτταρα σε πολύ τακτική βάση, τα οποία αν δεν απομακρυνθούν εγκαίρως από την επιδερμίδα σχηματίζουν μια στοιβάδα που φράζει τους πόρους της. Τη λύση εδώ έρχεται να δώσει η απολέπιση! Με λίγα φυσικά υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό scrub και να το χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

5. Το σμήγμα
Μια από τις βασικές λειτουργίες του σμήγματος είναι να κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από τους πόρους. Σε περίπτωση, όμως, υπερβολικής έκκρισής του- λιπαρές επιδερμίδες- φράζει τους πόρους και είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση ακόμη και ακμής.

Διαβάστε ακόμη:

Νεανική επιδερμίδα με την πιο γλυκιά μάσκα προσώπου!

Δυνατά μαλλιά για πάντα: 6 tips για σωστό λούσιμο