Κι όμως αυτά τα 4 φυσικά υλικά μπορούν να αντικαταστήσουν το conditioner!

Βιβή Αγγελάκη
Κι όμως αυτά τα 4 φυσικά υλικά μπορούν να αντικαταστήσουν το conditioner!

Τα έχετε όλες στην κουζίνα σας

Σας τελείωσε το conditioner και το συνειδητοποιήσατε λίγο πριν μπείτε να λουστείτε; Μην ανησυχείτε... η λύση μπορεί να κρύβεται μέσα στο σπίτι- μερικά δωμάτια πιο πέρα- στην κουζίνα και να είναι άκρως ανέξοδη και φυσική!

Βρήκαμε, λοιπόν, 4 εναλλακτικά, φυσικά υλικά που μπορούν να χαρίσουν στα μαλλιά σας ένα λαμπερό και μεταξένιο αποτέλεσμα, όπως το conditioner που χρησιμοποιούσατε έως τώρα.

1. Λάδι καρύδας
Χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα μαλλιά, μιας και συμβάλλει στη γενικότερη υγιή ανάπτυξή τους, ενώ παράλληλα βελτιώνει και την υφή τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζεστάνετε λίγο λάδι καρύδας- καθώς από μόνο του είναι αρκετά παχύρευστο- και να το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας, περίπου μισή ώρα πριν λουστείτε. Έπειτα λούστε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας το σαμπουάν, ως συνήθως. Ιδανική εναλλακτική λύση ιδιαίτερα για όσες έχετε λιπαρά μαλλια.

2. Μπανάνα
Σούπερ γρήγορο και εύκολο σπιτικό conditioner. Απλά, λιώστε στο μλέντερ- ώσπου να δημιουργηθεί μια λεπτόρευστη πάστα- δύο με τρείς ώριμες μπανάνες. Έπειτα, ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και με τα χέρια σας απλώστε το στα μαλλιά σας. Περιμένετε να δράσει περίπου 20 λεπτά και ξεβγάλτε τα μαλλιά σας.

3. Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας γενικά αλλά και για τα μαλλιά μας ιδιαίτερα. Σε ένα μπολ, λοιπόν, αναμείξτε πουρέ από ένα αβοκάντο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Αφού ανακατέψετε καλά, εφαρμόστε σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και αφήστε για περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και λουστείτε.


4. Μηλόξυδο
Αν δεν έχετε εύκαιρο στο ντουλάπι σας κανένα από τα παραπάνω υλικά, τότε ψάξτε για μηλόξυδο. Εκτός του οτι νοστιμεύει τα φαγητά, είναι ιδιαίτερα ευεγερτικό και για τα μαλλιά μας, μιας και εξισορροπεί τα επίπεδα pH στο τριχωτό της κεφαλής μας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε 1 φλιτζάνι νερό ή να διατηρήσετε αυτή την αναλογία για μεγαλύτερη ποσότητα και να ψεκάσετε τα μαλλιά σας με το μείγμα. Αφήστε για 3 με 4 λεπτά και λουστείτε ως συνήθως.

Διαβάστε ακόμη:

Ροδόνερο: 4 τρόποι να το εντάξετε στη beauty ρουτίνα σας!

Φραγμένοι πόροι της επιδερμίδας: Οι 5 συνηθέστερες αιτίες που τους προκαλούν