Σπάνε τα νύχια σου; 5 πολύ πρακτικά tips για να παραμείνουν υγιή και δυνατά!

Βιβή Αγγελάκη
Σπάνε τα νύχια σου; 5 πολύ πρακτικά tips για να παραμείνουν υγιή και δυνατά!

Αν τα έχεις ταλαιπωρήσει... τώρα ξέρεις πώς θα τα "σώσεις"

Τα περιποιημένα και υγιή νύχια δεν είναι θέμα εποχής (το καλοκαίρι βέβαια επιβάλλονται)! Είτε τα βάφεις σε έντονες αποχρώσεις, είτε προτιμάς τις πιο απαλές, nude, πρέπει να τα φροντίζεις για να εξακολουθούν να είναι ανθεκτικά και δυνατά. Τι γίνεται όμως, όταν τα πρώτα σημάδια ταλαιπωρίας κάνουν εμφανή την παρουσιά τους (aka βλέπεις τα νύχια σου να σπάνε το ένα μετά το άλλο;)

Ανάλαβε δράση και ακολούθησε τα παρακάτω 5 πολύτιμα tips!

1. Σωστό λιμάρισμα

Λέμε "ναι" στο λιμάρισμα αλλά όχι προς όλες τις κατευθύνσεις! Απόφυγε να λιμάρεις τα νύχια σου με άγαρμπες κινήσεις μπρός-πίσω ή δεξιά- αριστερά και προτίμησε μια μόνο κατεύθυνση. Το λιμάρισμα στα νύχια θα πρέπει να γίνεται συχνά, μιας και με αυτό τον τρόπο τα νύχια δυναμώνουν!

2. Ενυδάτωση και θρέψη

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω ακόμη και στα νύχια! Μην ξεχνάς να απλώνεις στα χέρια σου ενυδατική κρέμα ή κάποια λοσιόν ανάμεσα στα δάκτυλα και στη βάση των νυχιών σου και γύρω από τα πετσάκια, προκειμένου να ενυδατώνεται και αυτή η περιοχή των χεριών σου.

3. Take a break

Μπορεί να αισθάνεσαι καλύτερα όταν βλέπεις τα νύχια σου βαμμένα αλλά ένα διάλειμμα από το συχνό βάψιμό τους , πίστεψέ με, θα τα κάνει ακόμη πιο δυνατά! Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις και τους αποχρωματισμούς στα νύχια σας -κίτρινινη όψη- που προκαλεί το συχνό βάψιμο.

4. It's scrub time!

Φρόντισε να κάνεις απολέπιση στα χέρια σου μια τουλάχιστον φορά την εβδομάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή γύρω από τα νύχια σου. Με τον τρόπο αυτό θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και τη βρομιά που συσσωρεύονται γύρω από αυτά.

5. Γάντια my dear

Είτε πλένεις πιάτα είτε ασχολείσαι με άλλες δουλειές του σπιτιού όπου τα χέρια σου έρχονται σε επαφή με απορρυπαντικά ή άλλες ουσιές που φθείρουν τα νύχια, τα γάντια είναι απαραίτητα! Αν θέλεις τα χέρια σου να είναι ακόμη πιο απαλά και τα νύχια σου ακόμη πιο ενυδατωμένα, άπλωσε λίγη κρέμα χεριών πριν τα φορέσεις!