Αυτές είναι οι βιταμίνες που θα μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα!

Βιβή Αγγελάκη
Αυτές είναι οι βιταμίνες που θα μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα!

Βάλτες στο διαιτολόγιο σου και δεν θα χάσεις

Θέλεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα ειδικά τώρα που το Καλοκαίρι πλησιάζει; Από την άλλη, δεν θέλεις να σπάνε συνεχώς ή να είναι θαμπά και άτονα;

Η διατροφή και συγκεκριμένα οι βιταμίνες μπορούν να γίνουν ο καλύτερος σύμμαχός σου και το μυστικό που θα σε φέρει πιο κοντά στο όνειρο των υγιών, μακριών και λαμπερών μαλλιών.

Βρήκαμε, λοιπόν, τις βιταμίνες που έχουν ζωτική σημασία για τις μεταβολικές διεργασίες της τρίχας και κάνουν τα μαλλιά πιο πλούσια και μακριά:

Βιοτίνη: Μια από τις πιο δημοφιλείς βιταμίνες για τη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών είναι η Βιοτίνη, γνωστή και ως βιταμίνη B7. Είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των κυττάρων της τρίχας και αυτή που κάνει τα μαλλιά δυνατά και υγιή.

Βιταμίνη Β12: Μια άλλη σημαντική βιταμίνη του συμπλέγματος B για τα μαλλιά είναι η βιταμίνη Β12. Έρευνες έχουν δείξει οτι η έλλειψη αυτής της βιταμίνης είναι μία από τις πιθανότερες αιτίες της τριχόπτωσης ή του πρόωρου γκριζαρίσματος, ενώ συμβάλλει και στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Βιταμίνη Α: Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και εύθραυστα, τότε τα επίπεδα της βιταμίνης Α μπορεί να είναι πολύ χαμηλά! Η βιταμίνη Α είναι αυτή που κρατά τους θύλακες των τριχών στη ζωή και παράγει στο τριχωτό της κεφαλής το σμήγμα, δίνοντάς τους ζωντάνια.

Φολικό Οξύ: Έρχεται να προστεθεί στη λίστα των βιταμινών που κάνουν τα μαλλιά να μακραίνουν πολύ γρήγορα και να είναι υγιή και δυνατά, μιας και συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων της τρίχας.

Βιταμίνη Ε: Βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη ανάπτυξη των μαλλιών και των τριχοθυλακίων. Παράλληλα, λειτουργεί ευεργετικά τόσο για δέρμα όσο και τα νύχια.

Βιταμίνη C: Χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της, η βιταμίνη C ενισχύσει ουσιαστικά τα μαλλιά, καθιστώντας τα πιο δυνατά και καθυστερώντας την πρόωρη γήρανσή τους. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου, που αναπλάθει την τρίχα.

Βaby Οil: 5+2 beauty χρήσεις του που δεν πάει ο νους σας!