Μακριά ή κοντά μαλλιά; Με αυτό το πανεύκολο τρικ θα καταλάβεις τι σου πηγαίνει!

Βιβή Αγγελάκη
Μακριά ή κοντά μαλλιά; Με αυτό το πανεύκολο τρικ θα καταλάβεις τι σου πηγαίνει!

Δοκίμασέ το...

Κι έρχονται αυτές οι ώρες περισυλλογής που λες να τολμήσεις κάτι διαφορετικό και εσύ στα μαλλιά σου... Που ξέρεις πως το καρέ είναι το πιο hot κούρεμα της σεζόν και το έχεις ζηλέψει ουκ ολίγες φορές, ενώ παράλληλα, βλέπεις χιλιάδες- μη πω εκατομμύρια και φανώ υπερβολική- διάσημες κυρίες της διεθνούς αλλά και ελληνικής showbiz να αποχωρίζονται τα μακριά μαλλιά τους και να υιοθετούν ένα πιο κοντό hairlook που τους πηγαίνει (θυμήσου μερικές όπως η Tyra Banks, Zoe Kravitz, Dakota Johnson, ακόμη και τη βασίλισσα Letizia).

Κι ενώ όλα συνομωτούν στο να κάνεις το μεγάλο βήμα προς το κομμωτήριό σου λέγοντας το ναι στα κοντά μαλλιά , η ανασφάλεια σου βάζει ένα φρένο στο «όνειρο των κοντών μαλλιών». Ερωτήματα τύπου «αν δεν μου πηγαίνει» ή «τι θα κάνω αν δεν μου αρέσει» είναι ό,τι πιο σύνηθες σε αυτές τις περιπτώσεις...

Εμείς όμως είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε! Ανακαλύψαμε ένα πανεύκολο τρικ για να καταλάβεις αν σου πηγαίνουν τα κοντά μαλλιά και αν ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σου.

Πρόκειται για τον κανόνα των 2.25 ιντσών (The 2.25-inch Rule)- κοινώς 5.7 εκατοστών- που εμπνεύστηκε ο διάσημος Βρετανός κομμωτής John Frieda, μετά από αρκετή μελέτη και έρευνα, προκειμένου να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα των πελατισσών για κοντά ή μακριά μαλλιά. Ο κανόνας των 5.7 εκατοστών εστιάζει στη γωνία που σχηματίζει το πηγούνι, μιας και αυτή σύμφωνα με τον John Frida καθορίζει το κατά πόσο μας πηγαίνουν τα κοντά μαλλιά ή όχι.

Έτοιμη να το δοκιμάσεις;Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι ένας χάρακας και ένα μολύβι!

289F087A00000578-3079436-image-a-33 1431531911539 520b7

Τοποθέτησε αρχικά το μολύβι κάτω από το πηγούνι σου σε οριζόντια θέση και, στη συνέχεια, τοποθέτησε το χάρακα κάτω από το αυτί σου κάθετα. Σημείωσε το σημείο που το μολύβι ακουμπά το χάρακα. Αν η μέτρηση είναι λιγότερη από 5.7 εκατοστά , τότε τα κοντά μαλλιά θα είναι μια καλή επιλογή που θα σου πηγαίνει πολύ. Αν η μέτρηση είναι μεγαλύτερη, τότε τα μακριά μαλλιά είναι ιδανικά για εσένα!

Δώστε όγκο στα μαλλιά σας με αυτή την πανεύκολη μάσκα!

Κυτταρίτιδα τέλος: Αυτό το σπιτικό scrub κάνει θαύματα!