Φυσικές ανταύγειες: 3 DIY τρόποι να τις αποκτήσετε !

Βιβή Αγγελάκη
Φυσικές ανταύγειες: 3 DIY τρόποι να τις αποκτήσετε !

Με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας

Καλοκαίρι και οι περισσότερες από εμάς λατρεύουμε εκτός από την χρυσαφένια απόχρωση στην επιδερμίδα μας, τις ανοιχτές, λαμπερές ανταύγειες στα μαλλιά μας. Όσες λοιπόν, δεν έχετε πάει ακόμη στο κομμωτήριο ή δε θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία...τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τρείς εντελώς φυσικούς τρόπους που υπόσχονται να σας χαρίσουν ένα χρυσαφένιο αποτέλεσμα στα μαλλιά σας!

Χυμός λεμονιού

Είναι ίσως ο πιο δημοφιλής τρόπος, προκειμένου να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας και να δημιουργήσετε λεπτές ανταύγειες. Ρίξτε το χυμό λεμονιού σε ένα μπουκάλι μαζί με νερό και ψεκάστε το μείγμα στα μαλλιά σας. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν για 20-30 λεπτά και ξεπλύνετε. Εξαιτίας των οξέων του, το λεμόνι έχει την τάση να αφυδατώνει τα μαλλιά, οπότε μπορείτε να ανακατέψτε μερικές σταγόνες μέλι, conditioner ή κάποιο έλαιο, στο χυμό λεμονιού για extra ενυδάτωση.

8ebdec96bf184994b1e8044b252e5979 b2b09

Χαμομήλι

Η ανοιχτή απόχρωση του χαμομηλιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τις ξανθιές φυσικές σας ανταύγειες. Σε μια κατσαρόλα βράστε χαμομήλι και αφήστε το να κρυώσει. Βρέξτε τα μαλλιά σας με χαμομήλι ή εναλλακτικά, τις περιοχές όπου θέλετε highlights, και βγείτε έξω στον ήλιο (μη ξεχνάτε-φοραμε πάντα αντηλιακό). Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Ο ήλιος σε συνδυασμό με το χαμομήλι θα φωτίσει φυσικά τα μαλλιά σας.

Μέλι

Το μέλι είναι ένα άλλο συστατικό που μπορεί να δώσει μία πιο ανοιχτή απόχρωση στα μαλλιά σας, ενώ παράλληλα μπορεί να τα ενυδατώσει. Χρησιμοποιήστε το μέλι ανακατεύοντάς το με νερό ή χυμό λεμονιού σε νωπά μαλλιά και αφήστε το για μια ώρα ή όσο μπορείτε περισσότερο. Φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου για να κάνετε πιο άνετα τις δουλείές σας. Λουστείτε πολύ καλά και μπορείτε να επαναλάβετε 2 φορές την εβδομάδα για να δείτε πιο γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα στα μαλλιά σας.