Φτιάξτε το δικό σας φυσικό αποσμητικό σπρέι με 2 μόνο υλικά!

Βιβή Αγγελάκη
Φτιάξτε το δικό σας φυσικό αποσμητικό σπρέι με 2 μόνο υλικά!

Η φύση, σύμμαχός μας

Καλοκαίρι και σίγουρα το αποσμητικό είναι από τα must-have κάθε γυναικείου νεσεσέρ! Εξαφανίζει κάθε κακοσμία στο σώμα, ενώ παράλληλα μειώνει την έντονη εφίδρωση. Τι κάνουμε, όμως, σε περίπτωση που το αποσμητικό μας τελειώσει και το budget μας είναι περιορισμένο;

Η φύση έρχεται να μας δώσει την πιο άμεση και ανέξοδη λύση με το συνδυασμό δύο προϊόντων που μπορούν να αφήσουν μια αίσθηση φρεσκάδας στο σώμα μας.

Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι:

1/2 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό ή αμαμελίδα (γνωστό βότανο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες εδώ και πάρα πολλά χρόνια)

5-10 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας (Αν θέλετε προτιμήστε αιθέρια έλαια με αντιβακτηριδιακή δράση όπως: το tea tree, δεντρολίβανο, λεβάντα, λεμόνι, θυμάρι ή φασκόμηλο.

Η προετοιμασία θα σας πάρει μόλις λίγα λεπτά:

Σε ένα μπουκάλι βαποριζατέρ ανακατέψτε τις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο με μια μικρή ποσότητα νερού. Επίσης, αν θέλετε και έχετε στο σπίτι σα, μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά αιθέρια έλαια για ένα ακόμη πιο σαγηνευτικό άρωμα. Ανακινήστε καλά το μπουκάλι πριν το χρησιμοποιήσετε και ψεκάστε μια-δυο φορές.

Τα αιθέρια έλαια εκτός από το super άρωμά τους, καταπολεμούν και προλαμβάνουν την ανάπτυξη βακτηρίων, ιδιαίτερα στην περιοχή της μασχάλης και με αυτόν τον τρόπο αποτρέπουν την κακοσμία.