Λάδι καρύδας: 3 beauty προϊόντα που μπορεί να αντικαταστήσει!

Βιβή Αγγελάκη
Λάδι καρύδας: 3 beauty προϊόντα που μπορεί να αντικαταστήσει!

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης... η λύση ακούει στο όνομα λαδι καρύδας!

Ο καιρός ανοίγει και σίγουρα ένα προγραμματισμένο διήμερο σε κάποιο κοντινο προορισμό μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητά σου και να σε γεμίσει ενέργεια! Τι γίνεται όμως, όταν το διήμερο είναι έκπληξη aka έρχονται οι φίλοι σου ή ο καλός σου μετά τη δουλειά και φεύγεις αμέσως, χωρίς να έχεις προετοιμάσεις τίποτα και χωρίς να έχεις μαζί σου το beauty kit σου (με την ενυδατική, την κρέμα ξυρίσματος κλπ);

Το λάδι καρύδας είναι αυτό που μπορεί να δώσει τη λύση στο πρόβλημά σουμ, μιας και μπορεί να αντικαταστήσει- τουλάχιστον προσωρινά- 3 προϊόντα της beauty ρουτίνας σου! Κι αυτό γιατί χάρη στις βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά αλλά και τα αντιβακτηριδιακά συστατικά του, έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την επιδερμίδα μας όσο και για τα μαλλιά μας.

Coconut and Coconut Oil

1. Κρέμα Ξυρίσματος

Για ένα απαλό ξύρισμα, μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα ξυρίσματος με λάδι καρύδας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις μια ποσότητα από λάδι καρύδας στην επιδερμίδα των ποδιών σου και να ξυριστείς, ως συνήθως. Όταν τελειώσεις θα αισθανθείς τα πόδια σου απαλά και ενυδατωμένα. Όσο για το ξυραφάκι, μπορείς να το δανειστείς από τον καλό σου!

2. Body Lotion

Χωρίς ενυδατική δεν πάμε πουθενά. Τι κάνουμε όμως σε αυτή την περίπτωση που δεν έχουμε τίποτε μαζί μας; Για πιο βαθιά ενυδάτωση, άπλωσε στο δέρμα σου μία γενναιόδωρη ποσότητα από λάδι καρύδας αμέσως μετά το ντους. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία που παρατηρείς οτι έχεις έντονη ξηροδερμία, όπως στους αγκώνες, στα γόνατα ή στις φτέρνες. Χάρη στα συστατικά του, το λάδι καρύδας «κλειδώνει» την υγρασία στο δέρμα, αφήνοντάς την λαμπερή και ενυδατωμένη.

3. Προϊόν Ντεμακιγιάζ

Μπορεί να αφαιρέσει με ήπιο τρόπο, ακόμη και τα αδιάβροχα καλλυντικά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ζεστάνεις λίγο λάδι καρύδας και να κάνεις με αυτό μασάζ σε όλο το πρόσωπο και την περιοχή των ματιών σου. Στο τέλος με ένα βαμβακερό πανί- αφού το βρέξεις- μπορείς να σκουπίσεις το πρόσωπό σου, απομακρύνοντας το λάδι καρύδας.