Tips για να περιποιηθείτε τα σγουρά μαλλιά σας, από τον hairstylist της Rita Ora!

Βιβή Αγγελάκη
Tips για να περιποιηθείτε τα σγουρά μαλλιά σας, από τον hairstylist της Rita Ora!

Διαβάστε τις συμβουλές του Chris Appleton

Είναι όμορφη, στιλάτη και για πολλούς fashion και beauty icon. Παρά τα 24 χρόνια της, η Rita Ora έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μεγάλο φανατικό κοινό με εκατομμύρια γυναίκες να ακολουθούν τόσο τις ενδυματολογικές όσο και τις beauty επιλογές της.

Αυτή τη φορά όμως, δεν θα μας απασχολήσει η star με την εμφάνισή της, αλλά ο διάσημος hairstylist της, Chris Appleton, ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Man Repeller δίνει τα κατάλληλα tips για τον τρόπο που μπορείτε να «τιθασσεύσετε» τα σγουρά μαλλιά σας.

Ο Chris συμβουλεύει, λοιπόν:

- Μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας
Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα, στο φυσικό τους σχήμα. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα ή κρέμα μαλλιών για να τα τιθασεύσει και να κρατήσει ενυδατωμένα. Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόζετε μια ελαφριά mousse που θα τα κρατήσει ομοιόμορφα σγουρά.

- Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα για σγουρά μαλλιά
Το Nutritive Bain Oleo Curl της Kérastase πραγματικά θρέφει και μαλακώνει τα σγουρά, απείθαρχα μαλλιά. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε απευθείας σε βρεγμένα μαλλιά κάποιο ειδικό λάδι που θα χαρίσει στις μπούκλες σας μια extra λάμψη όλη την ημέρα και θα ενυδατώσει τα μαλλιά σας σε βάθος. Τέλος μη ξεχνάτε να απλώνετε conditioner στα βρεγμένα μαλλιά σας, πριν κάνετε το styling καθώς με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά θα κρατήσουν τα σωστά επίπεδα υγρασίας.

b37a879c1b654b5faf13f26de9dcf59b 6c0e5

- Αν προτιμάτε να τα περιποιηθείτε με φυσικό τρόπο
Το λάδι καρύδας είναι εκπληκτικό φυσικό προϊόν. Βάλτε το στα μαλλιά σας πριν πάτε για ύπνο και ξεπλύνετε το πρωί – θα δείτε αμέσως τη διαφορά.

- Για το styling τους
Mπορείτε να χρησιμοποιήστε τη λακ L'Oreal Paris Elnett και το LOréal Elvive Extraordinary Oil που θα σας χαρίσουν πολύτιμη περιποίηση στα μαλλιά σας.

Rita-Ora-queen-of-street-style-Blog-Benetton f3c00 5f108

- Μην πιστεύετε ό,τι ακούτε για το λούσιμο
Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το λούσιμο των μαλλιών είναι επιβλαβές για το τριχωτό της κεφαλής! Για αυτό το λόγο, θα ήθελα να σας προτείνω να λούζεστε 3-4 φορές την εβδομάδα.

- Τι γίνεται όταν βάφετε τα μαλλιά σας
Αν θέλετε να «παίξετε» με διάφορα χρώματα στα μαλλιά σας, τότε θα πρέπει να μάθετε πώς να τα περιποιείστε καταλλήλως για να αποφύγετε οποιαδήποτε «ζημιά». Μπορείτε να ακολουθήσετε θεραπείες με argan oil για να κρατήσετε το χρώμα των μαλλιών σας ζωντανό και να τα προστατέψτε παράλληλα από τυχόν φθορά.