Η κακή συνήθεια που αποδυναμώνει τα μαλλιά μας!

Βιβή Αγγελάκη
Η κακή συνήθεια που αποδυναμώνει τα μαλλιά μας!

Δεν πάει ο νους σας...

Και ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει υγιή και δυνατά μαλλιά; Κι ενώ οι περισσότερες μπορεί να προσέχουμε και να αποφεύγουμε πολλά πράγματα που ξέρουμε πως καταστρέφουν τα μαλλιά μας, όπως το να χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση εργαλεία hairstyling , να βάφουμε τα μαλλιά μας πιο συχνά και από τα νύχια μας, να κάνουμε πολύ σφιχτά χτενίσματα, υπάρχουν και μερικές συνήθειες στη beauty ρουτίνα μας, που χωρίς να το καταλάβουμε τα αποδυναμώνουν!

Μια από αυτές ... η συνήθεια αμέσως μετά το λούσιμο να τυλίγουμε τα βρεγμένα μαλλιά μας σε με μια πετσέτα και να τα τρίβουμε με αυτή – πολλές φορές με μεγάλη δύναμη- προκειμένου να στεγνώσουν πιο γρήγορα!

Σχετικά με αυτό, οι δερματολόγοι τονίζουν πως τα μαλλιά μας όταν είναι ακόμη βρεγμένα ή νωπά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και εύθραυστα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται μια προσεκτική μεταχείριση.

698edf1607fc3ce59863ab8601737637 b0658

Έτσι, η έντονη τριβή τους με την πετσέτα μπορεί να τα φθείρει και να «σπάσει» πολλές από τις τρίχες, ενώ παράλληλα, μπορεί να είναι η κύρια αιτία εμφάνισης φριζαρίσματος ή ψαλίδας.

b0805fd7a0027f6886aa43faa989fe89 6de56

Τι κάνουμε, λοιπόν; Χωρίζουμε τα μαλλιά μας σε τμήματα και τα στεγνώνουμε τυλίγοντάς τα σε με μια μαλακή βαμβακερή πετσέτα ή ένα βαμβακερό T-shirt. Προσέχουμε να κάνουμε ήπιες κινήσεις και όσο αφορά το ξεμπέρδεμα χρησιμοποιούμε μεγάλες οδοντωτές χτένες.