Cocktail beauty: Κάντε το πιο τέλειο scrub με τεκίλα!

Βιβή Αγγελάκη
Cocktail beauty: Κάντε το πιο τέλειο scrub με τεκίλα!

Ναι γίνεται και σας έχουμε τη συνταγή για να το κάνετε μόνες σας!

Αν σας ρωτούσαμε ποιο είναι το πιο δημοφιλές ποτό του καλοκαιριού, σίγουρα η επιλογή μετάξύ των cocktails θα ήταν πολύ δύσκολη... Τι θα λέγατε, όμως, αν αυτή τη φορά δοκιμάζατε ένα διαφορετικό, beauty cocktail με τεκίλα στην υγειά της λαμπερής επιδερμίδας σας;

«Το αλκοόλ που περιέχεται στην τεκίλα», όπως εξηγούν οι ειδικοί, «έχει στυπτικές ιδιότητες, μιας και βοηθά στην αφαίρεση των ρύπων ή της λιπαρότητας από την επιδερμίδα, όπως ακριβώς και τα αντισηπτικά από τα φαρμακεία.»

Έτσι, ο Leah Crump, αισθητικός και ο διευθυντής spa στο San Diego , έφτιαξε μια δική του, DIY συνταγή για scrub σώματος χρησιμοποιώντας την τεκίλα ως κύριο αντισηπτικό και απολεπιστικό συστατικό σε συνδυασμό με το λάδι καρύδας και το αμυγδαλέλαιο , που έχουν ενυδατικές ιδιότητες και δρούν καταπραϋντικά.


Για να φτιάξετε και εσείς το δικό σας scrub θα χρειαστείτε :

2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
3 κουταλιές της σούπας λευκή τεκίλα
1/4 του φλιτζανιού ακατέργαστη, μαύρη ζάχαρη
1/4 του φλιτζάνιού θαλασσινό αλάτι
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τρανταφυλλου

Η προετοιμασία θα σας πάρει λιγότερο από ένα λεπτό. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη, ομοιογενής πάστα. Το scrub είναι έτοιμο! Απλώστε στην επιδερμίδα σας κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις για 10 με 15 λεπτά για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Στο τέλος εφαρμόστε την ενυδατική σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το scrub μία ή δύο φορές το μήνα!