Αψεγάδιαστη επιδερμίδα:Τα Do's&Dont's που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει από τη Tayaba Jafri

Βιβή Αγγελάκη
Αψεγάδιαστη επιδερμίδα:Τα Do's&Dont's που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει από τη Tayaba Jafri

Μια μοναδική beauty εμπειρία: Η global makeup artist της Laura Mercier, Tayaba Jafri ήρθε στην Ελλάδα , μίλησε αποκλειστικά στο Queen.gr και μας αποκάλυψε τα μυστικά της!

Πριν λίγο καιρό ήταν, όταν έφτασε στο mail μου ότι η Tayaba Jafri, International Director of Artistry and Promotion και Global make-up artist της Laura Mercier, θα ερχόταν στην Ελλάδα και ότι θα είχα την ευκαιρία να τη συναντήσω.

Η χαρά μου- χωρίς υπερβολή- ήταν μεγάλη: Αρχικά, γιατί θα γνώριζα από κοντά τη Tayaba, έπειτα γιατί θα μιλούσαμε για τα μυστικά του μακιγιάζ και της αψεγάδιαστης επιδερμίδας, -που πραγματικά είναι από τα θέματα για τα οποία νομίζω κάθε γυναίκα θα μπορούσε να μιλάει άπειρες ώρες- και φυσικά γιατί θα μπορούσα να λύσω (επιτέλους!) τις απορίες και να καταρρίψω πολλούς μύθους που επικρατούν στο beauty κόσμο!

Κι όλα αυτά με την εγγύηση του αγαπημένου beauty brand Laura Mercier (aka η Laura Mercier είναι πασίγνωστη makeup artist αρκετών διάσημων κυριών όπως της Sarah Jessica Parker, της Julia Roberts και ήταν η πρώτη που εκτός από το θέμα της «αψεγάδιαστης επιδερμίδας», εξειδίκευσε τα προϊόντα της στους διαφορετικούς χρωματικούς τόνους της επιδερμίδας κάθε γυναίκας)!

12167732 949732298432141 574909080 n 6f31d

Πολύ προσιτή και πάντα έτοιμη να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις- θυμήθηκα λίγο τα μαθητικά μου χρόνια- η Tayaba μας μίλησε αποκλειστικά και μας αποκάλυψε τα Do's και Dont's για ένα τέλειο look και αψεγάδιαστη επιδερμίδα!


Do's

-Η σωστή ενυδάτωση ξεκινά από «μέσα»: Πείτε ναι στη σωστή διατροφή και μη ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό.

- Οι γυναίκες θα πρέπει να εμπιστεύονται το ένστικτό τους πάνω σε τι τους πηγαίνει στο μακιγιάζ τους . Έχουν τη δυναμη να ξέρουν τι τους πηγαίνει και το αισθάνονται, αλλά αυτό δε σημαίνει, βέβαια, πως θα πρέπει να αγνοούν τη γνώμη των make up artists!

- Αντηλιακό: Όλες τις εποχές του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι. Κάθε μέρα κάθε ώρα!

- Απολέπιση: Θα πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και να αποκτήσει απαλή υφή.

- Καταλάβετε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας!

- Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας!

- Η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας ξεκινά πάντα με την εφαρμογή του foundation primer (είναι αυτό που θα γεμίσει ακόμη και τις πιο μικρές ουλές ή θα καλύψει το σπυράκι που ξεπροβάλλει και φυσικά θα δημιουργήσει τη σωστή βάση για το υπόλοιπο μακιγιάζ.)

-Προσέξτε την απόχρωση του foundation – και γενικότερα των καλλυντικών-που επιλέγετε. Βρείτε την απόχρωση που ταιριάζει απόλυτα με τοπ χρωματικό τόνο της επιδερμίδας σας.

- Για να έχει διάρκεια το αποτέλεσμα και άψογο φινίρισμα εφαρμόστε τη setting πούδρα. Είναι η πούδρα σε μορφή σκόνης που- προσωπικά λάτρεψα- και πρέπει να την περνάτε στο τέλος του μακιγιάζ ταμποναριστά προκειμένου να τελειοποιήσει την εμφάνιση της επιδερμίδας σε δευτερόλεπτα.

collaura 93086

Dont's


- Μην κάνετε υπερβολές στα φρύδια σας: Δώστε τους το σωστό σχήμα αλλά μην τα βγάζετε πολύ!

- Είναι λάθος να πιστεύετε ότι τα καλύτερα καλλυντικά προϊόντα είναι μόνο τα πιο ακριβά...

- Μη φοράτε makeup αν πρώτα δεν έχετε κάνει τη σωστή περιποίηση στην επιδερμίδα σας!

- Μη φοβάστε να δοκιμάζετε νέες τεχνικές στο μακιγιάζ σας ή διαφορετικά looks στην καθημερινή σας beauty ρουτίνα. Μην μένετε «κολλημένες» σε ένα μακιγιάζ- «παίξτε» άλλοτε με τις πιο ματ και άλλοτε με τις πιο shimmering υφές και αποχρώσεις.

- Ακόμη και αν έχετε βρει το σωστό foundation ή concealer καλύψτε μόνο τα σημεία που υπάρχει ανάγκη! Δεν είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε το προϊόν σε όλο σας το πρόσωπο. Εστιάστε στις ανάγκες κάθε σημείου της επιδερμίδας σας.

12165871 949732261765478 261259530 n 50288

- Προσοχή στην υπερβολική ποσότητα προϊόντων! Το να χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα από ένα προϊόν δε σημαίνει ότι θα πετύχετε την τέλεια κάλυψη πόσο μάλλον το τέλειο αποτέλεσμα στο look σας. Χρησιμοποιήστε την ιδανική ποσότητα και με τα κατάλληλα εργαλεία του μακιγιάζ εφαρμόστε στην επιδερμίδα σας!

- Στην ίδια λογική, αποφύγετε τις "χοντρές στρώσεις" προϊόντων. Φυσικά, όσο πιο λεπτό και διακριτικό layering κάνετε με τα προϊόντα τόσο πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

- Μην κάνετε τη γραμμή eyeliner μακριά από τις βλεφαρίδες σας. Είναι άσχημα να φαίνονται δύο γραμμές στα μάτια σας!

12092363 949732421765462 1459895250 n 6c8b9

Φυσικά, εκτός από την απολαυστική συζήτηση με την Tayaba είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τη νέα συλλογή της Laura Mercier, "Chrome Extravagance" από την οποία ξεχώρισα το Kajal d'Orient, Noir Suprême! Με μία μόνο κίνηση το βλέμμα αποκτάει ένταση, ενώ η κρεμώδης υφή του απλώνει το χρώμα ιδανικά σε όλο το μάτι, εσωτερικά και εξωτερικά!

drtgyhdgh 413fc

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να "κλείσει" καλύτερα από τη συμβουλή της Tayaba:

"Δεν πρέπει να ξεχνάτε οτι κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και έχει τις δικές της ανάγκες! Δεν υπάρχει μία μοναδική λύση για τα πάντα -γενικά- και για το μακιγιάζ μας ιδιαίτερα!"