Σκέφτεσαι να κόψεις τα μαλλιά σου αφέλειες; 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!

Βιβή Αγγελάκη
Σκέφτεσαι να κόψεις τα μαλλιά σου αφέλειες; 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!

Έχουμε τις απαντήσεις σε 4 ερωτήματα - φωτιά

Εδώ και μερικούς μήνες έχουμε μπει επισήμως στην εποχή της αφέλειας και αυτό είναι κάτι δεν είναι κάτι που το λέμε μόνο εμείς , αλλά οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας, παρουσιάζοντάς μας τις τάσεις στα μαλλιά για το Χειμώνα 2015-2016!


Η αλήθεια είναι, πως οι αφέλειες δεν είναι από τα πιο βολικά κουρέματα, όμως είναι σίγουρα από τα hairlooks που αν τα δεις σε κάποια άλλη γυναίκα όχι μόνο θα γυρίσεις να τα κοιτάξεις, αλλά θα δώσεις υπόσχεση στον εαυτό σου οτι θα είναι το επόμενο κούρεμά σου!

Επειδή, όμως και οι αφέλειες έχουν τα μυστικά τους, απαντάμε σε 4 φλέγοντα ερωτήματα σχετικά με το εν λόγω hairlook.

1c40acd1e9bbe4b90bbac636a1d24c13 0a9f2


1. Ποιο είναι το καλύτερο timing για να κόψω αφέλειες;


Κάνεις δεν σου απαγορεύει να κόψεις τα μαλλιά σου αφέλειες οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου το θελήσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι δεν φαντάζει και το ιδανικότερο timing. Ο ιδρώτας και η υγρασία σε συνδυασμό με τον τύπο μαλλιών σου σίγουρα δεν θα σε ευνοήσουν (π.χ αν έχεις λεπτά μαλλιά θα δεις τα αφέλειές σου να «πέφτουν» ή να φριζάρουν). Οπότε, αν σκέφτεσαι κάποια στιγμή του χρόνου να κόψεις αφέλειες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή!


2. Πώς θα πετύχω το τέλειο styling;


Ενώ τα μαλλιά σου είναι ακόμα νωπά, στέγνωσε πρώτα με το πιστολάκι τις αφέλειες, δίνοντάς τους σχήμα. Αν τις αφήσεις να στεγνώσουν μόνες τους, μπορεί να «χάσεις» τον έλεγχο και να πάρουν ανεξέλεγκτο σχήμα. Στρέψε το ακροφύσιο από το πιστολάκι προς τα πάνω και με τη βούρτσα δώσε έμφαση στις ρίζες.

3. Πόσο συχνά θα πρέπει να «φρεσκάρω»- κόβω τις αφέλειές μου;


Μία φορά κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες, συνήθως. Βέβαια, αυτό το διάστημα ποικίλει ανάλογα με την ανάπτυξη των μαλλιών της κάθε γυναίκας!

3e83105783cdcb00a4373879f5807f67 306e1


4. Πώς μπορώ να απαλλαγώ γρήγορα από τη λιπαρότητα στις αφέλειες;

Δέσε τα μαλλιά σου όλα πίσω και λούσε με σαμπουάν μόνο το μποροστινό τμήμα, δηλαδή μόνο τις αφέλειες. Στη συνέχεια στέγνωσε και κάνε styling. Μια άλλη εναλλακτική είναι το dry shampoo που θα προσθέσει όγκο στα μαλλιά σου.