«Σκάνε» τα χέρια σου από το κρύο;Αυτά τα 3 υλικά από την κουζίνα θα σε ανακουφίσουν αμέσως

Βιβή Αγγελάκη
«Σκάνε» τα χέρια σου από το κρύο;Αυτά τα 3 υλικά από την κουζίνα θα σε ανακουφίσουν αμέσως

Ανέξοδα και φυσικά!

Είναι σίγουρα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότερες αυτή την εποχή! Η επιδερμίδα στα χέρια μας γίνεται ξηρή και τραχιά με αποτέλεσμα να αποκτά μια αντιαισθητική όψη . Πριν καταφύγεις στη λύση της ενυδαατικής κρέμας, τι θα έλεγες να δοκιμάσεις αυτά τα 3 φυσικά υλικά που υπόσχονται να δώσουν λύση στο πρόβλημά σου εντελώς ανέξοδα;

Κατευθύνσου προς την κουζίνα, λοιπόν και αναζήτησε:

99c25e2f57a43becbe0039b9e9aa1b16 d1ec6


Το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι από εκείνα τα φυσικά συστατικά που πραγματικά μπορούν να δώσουν τη «σωτήρια» λύση σε πολλά μπιουτοπροβλήματά μας, από τα μαλλιά μέχρι και την έντονη ξηροδερμία στα χέρια μας! Χάρη στα αντιοξειδωτικά και τα λιπαρά οξέα που περιέχει, αφήνει το δέρμα μας απαλό και ενυδατωμένο. Σε ένα μπολ ανάμειξε ίσες ποσότητες ζεστό ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη.Τρίψε τα χέρια σου με το scrub, κάνοντας κυκλικές κινήσεις, για περίπου πέντε λεπτά. Στο τέλος ξέπλυνε και σκούπισε τα χέρια σου ταμπονατριστά.

3537868235789cb772c2a2fa5def63aa 851eb

Αμυγδαλέλαιο

Εξίσου θαυματουργό είναι και το αμυγδαλέλαιο. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα από αμυγδαλέλαιο και κάνε μασάζ στα χέρια σου για να αυξήσεις την κυκλοφορία του αίματος. Το αμυγδαλέλαιο θα κάνει τα χέρια σου πιο λεία και μαλακά.

3fa3c2d19007844074048a9000419c2d d0cdf

Πλιγούρι βρώμης

Η βρώμη λειτουργεί ως φυσικό απολεπιστικό και εμποδίζει τη ξηροδερμία, αφήνοντας το δέρμα ενυδατωμένο. Σε ένα μπολ ετοίμασε ένα μείγμα βάζοντας δύο κουταλιές της σούπας πλιγούρι βρώμης, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και λίγο νερό. Ανακάτεψε καλά το μείγμα μέχρι να μετατραπεί σε μια πάστα και τρίψε το στα χέρια σου ελαφρά και με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, άφησέ το να στεγνώσει μέχρι να γίνει μάσκα για περίπου 15-20 λεπτά. Στο τέλος ξέπλυνε με ζεστό νερό και στέγνωσε ταμποναριστά. Κάνε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.