Το λάθος που κάνεις και βγάζεις σπυράκια στο μέτωπό σου!

Βιβή Αγγελάκη
Το λάθος που κάνεις και βγάζεις σπυράκια στο μέτωπό σου!

Έτσι εξηγούνται πολλά...

Από τους χειρότερους μπιουτοεφιάλτες που κάποια στιγμή έχει συμβεί σε όλες μας: Να ξυπνήσεις και αντικρίζοντας το πρόσωπό σου στον καθρέφτη να αντιληφθείς ότι ένα τεράστιο σπυράκι έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο μέτωπό σου!


Κι ενώ σπυράκια μπορεί να βγάζουμε για χίλιους δύο λόγους, σίγουρα αυτό που καμιά μας δε θέλει, είναι, να προκαλούμε εμείς οι ίδιες την εμφάνισή τους (κοινώς, να βάζουμε τα χεράκια μας και να βγάζουμε τα σπυράκια μας )...

84785ef2f87f3ff5f70b905fbb9dc48d 32503


Γι αυτό το λόγο, οι δερματολόγοι μας επισημαίνουν τα καθημερινά λάθη μας, προκειμένου να τα αποφύγουμε.

Η Dr. Jessica Weiser, λοιπόν, σε συνέντευξή της στην Teen Vogue επισημαίνει:


«Προϊόντα όπως τα conditioners ή με λιπαρή- ελαιώδη σύνθεση, μπορεί να αφήσουν κατάλοιπα στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής και του δέρματος, φράζοντας τους πόρους και προκαλώντας ερεθισμό. Έτσι, είναι εξίσου ένοχα για την εμφάνιση ακμής στο μέτωπο.»

4e478b4e20d8abff817ec2eecec7fbb6 f0675

Γι αυτό το λόγο, συνιστάται να πλένουμε το πρόσωπό μας στο ντους μετά από το λούσιμο και την εφαρμογή conditioner για να καθαρίσουμε πολύ καλά το μέτωπό μας, δίνοντας έμφαση στο σημείο που ξεκινούν τα μαλλιά μας. Επίσης καλό είναι να μην λούζουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα και φυσικά να εφαρμόζουμε το κατά τα άλλα χρήσιμο conditioner από τη μέση περίπου του μήκους των μαλλιών σου και κάτω (πάνω κάτω 10 εκατοστά από τις ρίζες)!