5 σοβαροί λόγοι που θα πρέπει να κουρεύεσαι με στεγνά μαλλιά!

Βιβή Αγγελάκη
5 σοβαροί λόγοι που θα πρέπει να κουρεύεσαι με στεγνά μαλλιά!

Τώρα ξέρεις...

Είναι γεγονός πως μία αλλαγή στα μαλλιά κάθε γυναίκας -και πιο συγκεκριμένα το να πάρεις την απόφαση να κουτρευτείς- μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα , να δώσει «τύπο» στο look σου και να της απογειώσει τη διάθεσή σου! Κι ενώ μέχρι στιγμής, πριν μπει το «μαγικό ψαλίδι» στα μαλλιά σου, είχε προηγηθεί το λούσιμο, ο celebrity hairstylist Jon Reyman, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να μας συμβουλεύσει πως το κούρεμα θα πρέπει να γίνεται καλύτερα όχι σε βρεγμένα, αλλά σε στεγνά μαλλιά. «Είναι μια κλασική, αλλά απαρχαιωμένη μέθοδος και χρειάζεται μια αλλαγή»!

Οι κομμωτές των stars αποκαλύπτουν τα λάθη που κάνουμε όλες μας όταν πάμε κομμωτήριο!

Εμείς, προβληματιστήκαμε, το ψάξαμε και βρήκαμε τους 5 σοβαρότατους λόγους που θα σε πείσουν:

tumblr njwt5dZgU71rmmduzo1 500 4b4bb

- Γλυτώνεις χρόνο: Τα βρεγμένα μαλλιά απαιτούν μια ολόκληρη διαδικασία (σαμπουάν, conditioner, κρέμα, στέγνωμα...) σε αντίθεση με τα στεγνά μαλλιά, που σου επιτρέπουν να κουρευτείς ακόμη και σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά!


- Welcome to Reality : Ιδιαίτερα αν έχεις σπαστά ή σγουρά μαλλιά, πόσες φορές σου έχει τύχει να κουρευτείς με βρεγμένα μαλλιά και όταν στεγνώσουν να δείχνουν εντελώς διαφορετικά; Και αναφέρομαι κυρίως στο μήκος των μαλλιών, μιας και τα βρεγμένα μαλλιά, λόγω της ελαστικότητάς τους φαίνονται πιο μακριά. Έτσι, το να κόψεις τα μαλλιά σου ενώ είναι στεγνά σου επιτρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή και να τσεκάρεις πώς θα είναι στην πραγματικότητα.


- Λιγότερη «ζημιά»: Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο να «σπάνε». Έτσι, ακόμη και το χτένισμα (λίγο πριν κουρευτείς) είναι λιγότερο επώδυνο στα στεγνά μαλλιά απ’ ότι στα φρεσκολουσμένα, που είναι πιο αδύναμα.

holding spoke weal salon hair cut aline weber e122a


- Πιο σωστός έλεγχος: Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα δεν μπορείς να δεις το σχήμα, την υφή, το χρώμα, ακόμη και πού βρίσκονται τα highlights (αν έχεις). «Η πραγματικότητα είναι οτι τα μαλλιά αλλάζουν όταν είνια στεγνά.Και πολύ, μάλιστα» λέει χαρακτηριστικά ο hairstylist και συνεχίζει «Εκτός από το μήκος, όταν τα μαλλιά είναι στεγνά μπορείς να δεις τα πάντα: από την πυκνότητα μέχρι και τη φθορά και όλα αυτά είναι σημαντικά στο να έχεις το ιδανικό κούρεμα.»


- Πιο κοντά στο όνειρο: Μπορεί να έψαξες πολύ στο Internet για να βρεις το ιδανικό κούρεμα, μπορεί να συμφώνησε ο κομμωτής σου οτι σου «πηγαίνει» , μπορεί να κουβαλάς τη φωτογραφία και να τη δείχνεις με καμάρι στους γύρω σου ανακοινώνοντας πως θα γίνεις (π.χ η επόμενη Pernelope Cruz, αν έχεις επιλέξει το hairlook της) όμως παρατήρησε πως η φωτογραφία που κρατάς έχει στεγνά μαλλιά, εσύ γιατί να κουρευτείς με βρεγμένα;


Και φυσικά θα πρέπει να ξέρεις πως η Sienna Miller και η Lana Del Rey κάνουν το ίδιο!