Πυκνές βλεφαρίδες: 5 πράγματα που σίγουρα δεν ξέρεις!

Βιβή Αγγελάκη
Πυκνές βλεφαρίδες: 5 πράγματα που σίγουρα δεν ξέρεις!

Υπάρχει φυσικός τρόπος να αποκτήσω πυκνές βλαφαρίδες, ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που κάνω και τις καταστρέφω άθελά μου, τι κάνουν τα μοντέλα και έχουν πάντα τόσο τέλειες βλεφαρίδες;

Και ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει μακριές, πυκνές βλεφαρίδες; Είτε είσαι από τις τυχερές που η φύση την ευνόησε, είτε πάλι όχι, υπάρχουν μερικά πράγματα που οφείλεις να ξέρεις για τις βλεφαρίδες σου, προκειμένου να είναι «πλούσιες» και υγιείς...

Παρακάτω, λοιπόν, θα πάρεις τις απαντήσεις σε 5 βασικά ερωτήματα που έχεις!

- Ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που κάνω και καταστρέφω τις βλεφαρίδες μου;

giphy 2 a842e

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν αρκετές γυναίκες πάνω στην εναγώνια προσπάθεια να κάνουν πιο εντυπωσιακό το βλέμμα τους, είναι πως μπαίνουν στη διαδικασία αφού απλώσουν τη μάσκαρα να περάσουν από πάνω το ειδικό ψαλιδάκι βλεφαρίδων. Προς Θεού, ΟΧΙ! (αυτό είναι κατηγορηματικό). Εφάρμοσε το ψαλιδάκι κοντά στη βάση των βλεφαρίδων με προσοχή βέβαια, και πίεσε απαλά για μερικά δευτερόλεπτα. Μετακίνησε τώρα, στο κέντρο των βλεφαρίδων σου και επανάλαβε την ίδια διαδικασία. Τώρα μπορείς να βάλεις μάσκαρα! Μάλιστα μην ξεχνάς να το καθαρίζεις σε τακτική βάση!


- Γιατί τα μοντέλα έχουν πάντα τόσο εντυπωσιακές βλεφαρίδες;

AdrianaLimaMakeupFalseEyelasheskA6D XbluMjl af89a

Οκ, μπορεί να μιλάμε για μοντέλα και εύλογα να μου πεις τα μοντέλα είναι πάντα τέλεια (γι αυτό άλλωστε είναι και μοντέλα), όμως αυτό δε σημαίνει, αγαπημένη μου, πως έχουν και τέλειες φυσικές βλεφαρίδες. Αρκεί να σου πω πως στα περισσότερα fashion shows ή στις φωτογραφίσεις τα μοντέλα φορούσαν πολλές στρώσεις ψεύτικων βλεφαρίδων. Μάλιστα, το 2012 στο show του οίκου Louis Vuitton κάθε μοντέλο φορούσε δέκα στρώσεις ψεύτικων βλεφαρίδων.


- Ποια είναι η διαφορά στις άνω και κάτω βλεφαρίδες;

Όπως πιθανόν να έχεις παρατηρήσεις, κοιτάζοντας στον καθρέφτη, το πάνω κινητό βλέφαρο έχει περισσότερες βλεφαρίδες απ’ ότι το κάτω. Μάλιστα ειδικοί αναφέρουν πως στο πάνω βλέφαρο έχουμε περίπου 200 βλεφαρίδες συνολικά, ενώ στο κάτω ακριβώς τις μισές, γύρω στις 100.


- Ποιο ήταν το μυστικό της Twiggy;

tumblr mw0opt4gco1qa70eyo1 500 a7ede

Κι επειδή μιλάμε για βλεφαρίδες και stars δε γίνεται να μην αναφέρουμε την Twiggy (Lesley Lawson)! Η Twiggy φορούσε πάντα όχι μία αλλά δύο σειρές ψεύτικων βλεφαρίδων να σημειώσεις πως ζούσε στη δεκαετία του '60. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της «Ήθελα να αντιγράψω αυτές τις κούκλες που είχαν μακριές βλεφαρίδες στο πάνω και κάτω βλέφαρο και γι αυτό τοποθετούσα ψεύτικες βλεφαρίδες πάνω-κάτω».

- Υπάρχει φυσικός τρόπος να αποκτήσω μακριές βλεφαρίδες;

Μακριές και πυκνές βλεφαρίδες; Η φύση έχει τη λύση! Βάλε στην καθημερινή σου ρουτίνα φυσικά έλαια, όπως το αμυγδαλέλαιο ή το καστορέλαιο ακόμη και το ελαιόλαδο που θρέφουν τις βλεφαρίδες και βοηθούν στην γρήγορη αλλά και υγιή ανάπτυξή τους. Αφού ξεβαφτείς, λοιπόν, άπλωσε το λαδάκι σε ένα κομμάτι βαμβάκι ή μια μπατονέτα, από τις ρίζες των βλεφαρίδων σας έως τις άκρες και κάνε ελαφρύ μασάζ.

Castoroil macrovita 03941

Macrovita Καστορέλαιο 100ml: Τρέφει και μακραίνει τις βλεφαρίδες ενώ παράλληλα, ενισχύει τα αραιά και αδύναμα φρύδια.

giphy 1 e0cf2