4 φυσικές συνταγές για να «ανοίξεις» το χρώμα των μαλλιών σου!

Βιβή Αγγελάκη
4 φυσικές συνταγές για να «ανοίξεις» το χρώμα των μαλλιών σου!

Δες πώς μπορείς να αποκτήσεις ξανθιές ανταύγειες ανέξοδα και με εντελώς φυσικό τρόπο

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ποια γυναίκα μπορεί να αντισταθεί στις λαμπερές ανταύγειες στα μαλλιά της; Πριν πάρεις στα χέρια σου το κινητό για να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο, η φύση σε προλαβαίνει και σου δίνει όχι μία αλλά 4 ανέξοδες και εντελώς φυσικές συνταγές για να αποκτήσεις λαμπερά highlights!

#1. Τσάι- Χαμομήλι

Σίγουρα θα το έχεις ακούσει από τη γιαγιά σου κάθε φορά που της έλεγες οτι πας στο κομμωτήριο να κάνεις ανταύγειες. Το τσάι και ειδικότερα το χαμομήλι, μπορεί να «ξανοίξει» το χρώμα των μαλλιών εντελώς φυσικά. Μπορείς, βέβαια, να χρησιμοποιήσεις και το μαύρο τσάι, αν σου αρέσει, αλλά το χαμομήλι βοηθά στο να διατηρήσεις τα μαλλιά σου απαλά και υγιή.

Chamomile Tea 90c20


Θα χρειαστείς:
1 φακελάκι μαύρο τσάι/ χαμομήλι
Νερό

Απλά βάλε το νερό να βράζει, ρίξε το φακελάκι και περίμενε για περίπου 10 λεπτά. Μόλις το τσάι/χαμομήλι κρυώσει, ρίξε το στα μαλλιά σου (από τις ρίζες μέχρι τις άκρες) και άφησέ το όλη μέρα (ιδανικός ο συνδυασμός ήλιου και χαμομηλιού) ή αντίστοιχα, όλο το βράδυ.Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία 2 ή 3 φορές την εβδομάδα πριν ή μετά το λούσιμο. Ιδανικό ακόμη και βαμμένα μαλλιά!

#2. Ξύδι

Από τους πιο πατροπαράδοτους τρόπους για να αποκτήσει κάποια γυναίκα φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά της!

Θα χρειαστείς:
Νερό
Ξύδι

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι σε ένα μεγάλο δοχείο να αναμείξεις 6 μέρη νερό με ένα ξύδι.Μετά το λούσιμο, ξέβγαλε τα μαλλιά σου με το μείγμα και άφησέ το για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις μηλόξυδο που μυρίζει πιο ωραία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δεις τα μαλλιά σου να «ανοίγουν» φυσικά!

geceye fistik gibi guzel bir kiz birak 929134 ad767


#3. Βιταμίνη C

Εκτός από την υγεία μας, η βιταμίνη C έχει πολλά οφέλη και για τα μαλλιά μας. Όχι μόνο χαρίζει φυσικά, natural highlights, αλλά τα κρατά υγιή και λαμπερά.

Θα χρειαστείς:
Περίπου 8 ή 9 Βιταμίνη δισκία-ταμπλέτες βιταμίνης C
Σαμπουάν

Λιώσε τα δισκία βιταμίνης C σε ένα μικρό μπολ και ανακατεψέ τα με μία ποσότητα από το αγαπημένο σου σαμπουάν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λουστείς και στη συνέχεια να εφαρμόσεις το conditioner. Σταδιακά, θα δεις αποτελέσματα!

#4. Χυμός λεμονιού

Αν η γιαγιά σου δεν σου έλεγε για το χαμομήλι (δες παραπάνω) σίγουρα θα σου έχει πει για το χυμό λεμονιού!Λόγω του όξινου χαρακτήρα του, ο χυμός λεμονιού δρα και σαν φυσικό οξυζενέ αφού μπορεί να ανοίξει το φυσικό χρώμα των μαλλιών έως και 2-3 τόνους συνδυαστικά με τον ήλιο.

www.rusticgardenbistro.com December 2010 434 88262

Θα χρειαστείς:
Χυμό λεμονιού
Νερό

Συνδύασε ένα φλιτζανάκι νερό με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και ρίξε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι βαποριζατέρ. Ανακίνησε καλά και ψέκασε το μείγμα στα μαλλιά σου. Άφησε το μείγμα στα μαλλιά σου για τουλάχιστον μισή ώρα και στη συνέχεια ξέπλυνε και ενυδάτωσε πολύ καλά μιάς και το λεμόνι έχει την τάση να αφυδατώνει τα μαλλιά!