6 απίθανα λάθη μακιγιάζ που μπορεί να κάνουν ακόμη και οι επαγγελματίες makeup artists!

Βιβή Αγγελάκη
6 απίθανα λάθη μακιγιάζ που μπορεί να κάνουν ακόμη και οι επαγγελματίες makeup artists!

Πόσο μάλλον, εμείς οι κοινές θνητές...

Ξεκινάμε με το δεδομένο οτι όλοι κάνουμε λάθη στη ζωή μας (ας μην τα αναλύσουμε δεν είναι η ώρα). Έτσι, με την ίδια λογική, λάθη στο μακιγιάζ μας, δεν κάνουμε μόνο εμείς, οι απλές θνητές αλλά και οι επαγγελματίες του είδους, οι makeup artists.

Πάμε να δούμε 6 από αυτά!

nyfw backstage beauty richard chai 7 67992


#1. Το παρακάνουν με τη διάφανη πούδρα

Ναι, μπορεί η διάφανη πούδρα να θεωρείται και να είναι δηλαδή, θαυματουργή- μιας και σταθεροποιεί το μακιγιάζ και προσφέρει ένα ματ αποτέλεσμα, όμως, όλοι θυμόμαστε το makeup φάουλ της Angelina Jolie αλλά και πολλών άλλων διάσημων κυριών στο κόκκινο χαλί σημαντικών events, όπου εμφανίζονταν με άσπρα στίγματα στο πρόσωπό τους. Έτσι, μπορεί οι makeup artists να άπλωναν την πούδρα σε φυσικό φωτισμό και να έδειχνε τέλεια, όμως, δεν είχαν υπολογίσει τον παράγοντα έντονος φωτισμός και τα φλας των φωτογράφων στο red carpet.


#2. Ξεχνούν να καθαρίσουν τα πινέλα

Πριν αρχίσεις α) να φρικάρεις β) να τους κατηγορείς , αναρωτήσου εσύ από πότε έχεις να πλύνεις τα δικά σου πινέλα μακιγιάζ! Σίγουρα η χρήση που γίνεται δεν είναι η ίδια, όμως τα πινέλα του μακιγιάζ «μαζεύουν» βακτήρια, σκόνη, λιπαρότητα, βρωμιά (που ευθύνονται για πολλά δερματικά προβλήματα) ακόμη κι αν τα αφήσεις εκτεθειμένα, πόσο μάλλον μετά από κάθε μακιγιάζ. Και φυσικά, μην ξεχνάς πως άνθρωποι είναι και έχουν στο μυαλό τους άλλα 2341324 πράγματα, όπως εσύ!

NYXCosmeticsTracyReeseSpring2015BackstagenkHMaOZGLE6x 83627


#3. Δείχνουν υπερβολικό ζήλο με τα φρύδια

Μπορεί, τα καλοσχηματισμένα, «γεμάτα» φρύδια να είναι της μοδός, όμως πολλές φορές πάνω στον υπερβάλοντα ζήλο τους για ένα τέλειο, αψεγάδιαστο και έντονο αποτέλσμα, το παρακάνουν τόσο με το σχήμα, όσο και με το γέμισμα αλλά και την απόχρωση σκιάς που χρησιμοποιούν. Βέβαια, στην επιχείρηση «φρύδια», θα πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν πολλές σχολές και τεχνικές για το σωστό σχηματισμό τους αλλά σε κάθε πρίπτωση θα πρέπει να βρίσκεται η χρυσή τομή προκειμένου το αποτέλεσμα να δείχνει πιο φυσικό και να ταιριάζει στο πρόσωπο της εκάστοτε γυναίκας!


#4. Κάνουν τα πάντα για να έχεις ζουμερά χείλη

Λίγο η δική μας λαχτάρα για ζουμερά χείλη, λίγο η Kylie Jenner που έχει ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο στα «σαρκώδη χείλη», λίγο ο ενθουσιασμός τους, και πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό, όπως και να το κάνουμε! Τονισμένα χείλη, περιγράμματα εκτός ορίων και υπερβολική χρήση του μολυβιού χειλιών είναι στο πρόγραμμα...

Burberry Beauty Backstage at the Burberry Prorsum Spring Summer 2013 Womenswear show 15 70e63

#5. Η λατρεία του contouring

Το αγαπήσαμε, το λατρέψαμε και το χρησιμοποιούμε όσο καμιά άλλη τεχνική στο μακιγιάζ, πόσο μάλλον, οι makeup experts. Όμως, ακόμη και το contouring έχει τα όριά του, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι και να δείχνει φυσικό και υγιές στην επιδερμίδα μας. Απόφυγε, λοιπόν, να ζητάς υπερβολικά πράγματα- τέλεια κάλυψη, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο κολακευτικό...


#6. Έχουν κάτι στο νου τους και δεν το αλλάζουν

Μπορεί τα fashion shows ή οι φωτογρφήσεις να αποτελούν έμπνευσή τους και να θέλουν διακαώς να αναπαράγουν εντυπωσιακά beauty looks, όμως όλα δεν είναι για όλους. Πόσο μάλλον, οι περίεργες τεχνικές στο eyeliner, τα εκκεντρικά smoky eyes, οι ψεύτικες φακίδες και πολλά άλλα που απλά δεν ταιριάζουν στην real life!