Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 10 eco beauty tips που όλες οφείλουμε να ακολουθούμε!‏

Βιβή Αγγελάκη
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 10 eco beauty tips που όλες οφείλουμε να ακολουθούμε!‏

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πάμε να δούμε πως ένα beauty girl μπορεί να προστατεύσει το περιβάλλον κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά του!

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ως κορίτσια που αγαπάμε τόσο τα beauty trends, όσο και τη φύση γύρω μας, είπαμε να σου δώσουμε 10 φιλικές προς το περιβάλλον συμβουλές ομορφιάς, που θα κάνουν πιο εύκολη και ανέξοδη τη beauty ρουτίνα σου , βάζοντας παράλληλα ένα λιθαράκι στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος!


#1. Εμπιστεύσου τη φύση για τέλεια επιδερμίδα

Ρυτίδες και λεπτές γραμμές, ενοχλητικά σπυράκια, μαύρα στίγματα , ουλές μετά από πληγές, ραγάδες, κυτταρίτιδα; Κι όμως εκτός από τις αγαπημένες σου κρέμες, η φύση μπορεί να σου δώσει την πιο ανέξοδη και γρήγορη λύση με υλικά που έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου! Το μέλι, το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, το πράσινο τσάι, ο χυμός λεμονιού είναι μόνο μερικά από φυσικά συστατικά που θα κάνουν την επιδερμίδα σου και εσένα ξανά να χαμογελάς!

Με ένα κλικ εδώ δες όλες τις DIY συνταγές!


- #2. Λαμπερά μαλλιά με φυσικές μάσκες

Κι αν νόμιζες πως τα φυσικά υλικά λειτουργούν ευεργετικά μόνο για την επιδερμίδα σου, κάνεις λάθος! Αντίστοιχα, μπορείς να φτιάξεις ανέξοδα μάσκες ή κρέμες για τα μαλλιά σου, ανάλογα με τον τύπο τους, και να απαλλαγείς από προβλήματα όπως η πιτυρίδα ή η ξηροδερμία, ενυδατώνοντάς τα και κάνοντάς τα ακόμη πιο λαμπερά!

1958880 orig f401b

- #3.Για να μην πεις το νερό... νεράκι

Πραγματικά θα εκπλαγείς αν παρατηρήσεις κάθε μέρα την ποσότητα νερού καταναλώνεις άσκοπα! Κι όταν λέω άσκοπα εννοώ- και σου θυμίζω- όλες αυτές τις φορές που ενώ πλένεις τα δόντια ή το πρόσωπό σου αφήνεις τη βρύση ανοιχτή ή αντίστοιχα ο σύντροφός σου την ώρα που ξυρίζεται!

- #4.Δεν χρειάζεται να λούζεσαι κάθε μέρα (aka μη ξοδεύεις άσκοπα νερό)

Κι ενώ όλα τα παραπάνω τα έχεις ακούσει τουλάχιστον 4564 φορές από τη στιγμή που θυμάσαι τον εαυτό σου... αυτό που ίσως να μη ξέρεις και πρέπει να προσθέσω στις beauty γνώσεις σου είναι πως σε καθημερινή βάση δεν χρειάζεται να λούζεις τα μαλλιά σου (aka να ξοδεύεις άσκοπα νερό)! Ακόμη κι αν αισθάνεσαι πως τα μαλλιά σου «λαδώνουν» (πολλές φορές μπορεί να είναι και απλά η ιδέα σου) το να τα λούζεις κάθε μέρα, όπως εξηγούν πολλοί hair experts, μπορεί να διεγείρει την παραγωγή σμήγματος, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεις το πρόβλημα της λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής σου. Έτσι, αποφεύγεις να ξοδεύεις πολύ νερό στο μπάνιο, προϊόντα αλλά και ρεύμα προκειμένου να στεγνώσεις στη συνέχεια τα μαλλιά σου!

mujer lavando su cabello en la ducha 207db


- #5.Φρόντισε να ανακυκλώνεις τις συσκευασίες των καλλυντικών σου

Προτίμησε καλλυντικά με βιοδιασπώμενες-ανακυκλώσιμες συσκευασίες και γενικότερα ψάξε για eco-friendly beauty brands. Στην ίδια λογική μπορείς να επαναχρησιμοποιήσεις κάποιες συσκευασίες καλλυντικών. Το βαζάκι από το lip balm ή από την κρέμα ημέρας μπορείς κάλλιστα να το χρησιμοποιήσεις ως μπιζουτιέρα ή ως χώρο για να αποθηκεύεις τα αξεσουάρ μαλλιών σου!

- #6.Φτάσε τα καλλυντικά σου στο τέλος! (Εκμεταλλεύσου και την τελευταία σταγόνα)

Έρευνα από γνωστό beauty brand περιποίησης της επιδερμίδας, αποκάλυψε ότι οι γυναίκες ηλικίας 20 έως και 65 στο Ηνωμένο Βασίλειο σπαταλούν 400 εκατομμύρια λίρες σε ημιτελή προϊόντα ομορφιάς κάθε χρόνο! Μπορεί , λοιπόν, να σου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, όμως ιδιαίτερα τα προϊόντα σε πλαστικές συσκευασίες μπορεί να κρύβουν μια extra ποσότητα από το αγαπημένο σου προϊόν, που θα ανακαλύψεις μόλις ανοίξεις τη συσκευασία!

02 06 16 resize 03 26929


- #7.Σκέψου τι πραγματικά έχεις ανάγκη πριν αγοράσεις κάτι και χρησιμοποίησέ το με φειδώ (aka save planet, save money)

Πολλές φορές, θα σε έχει πιάσει αυτός ο beauty παραλογισμός, όπου αρχίζεις να αγοράζεις πράγματα που στο τέλος συνειδητοποιείς πως α) δεν τα είχες πραγματικά ανάγκη β) τα είχες ξανά. Φρόντισε να κάνεις σωστές αγορές και φυσικά μην ξεχνάς πως μία μπανάνα που έχεις στο ψυγείο σου μπορεί να γίνει τέλεια μάσκα για τα μαλλιά σου, κάνοντας παράλληλα καλό στην τσέπη σου αλλά και στο περιβάλλον!

- #8.Πες «ναι» στα multitasking προιόντα

Προτίμησε πολυχρηστικά beauty προϊόντα, όπως μία κρέμα που μπορείς να την εφαρμόσεις στα χέρια, στο σώμα ακόμη και στο πρόσωπό σου και απέφυγε με αυτόν τον τρόπο να αγοράζεις πολλά, μικρότερα, επιμέρους beauty προϊόντα, σώζοντας με αυτό τον τρόπο το περιβάλλον.

keep calm and save our earth 5 24adc

- #9. Βρες προϊόντα με όσο το δυνατόν πιο φυσική σύνθεση

Φρόντισε να τσεκάρεις πάντα τη λίστα με τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Αναζήτησε προϊόντα με όσο το δυνατόν φυσικά, μη τοξικά και οργανικά συστατικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και χωρίς να έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Παράλληλα, σκέψου, πως η χρήση ορισμένων συστατικών μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον από τον τρόπο που προέρχονται μέχρι και τον τρόπο που είναι παρασκευάζονται στα εργαστήρια. Προτίμησε, λοιπόν, προϊόντα που έχουν όσο το δυνατόν οικολογική πιστοποίηση, φυσικά καλλυντικά ή όσα είναι πιστοποιημένα βιολογικά.

- #10.Επίλεξε να αγοράζεις μεγάλες συσκευασίες, προκειμένου να αποφύγεις την καθημερινή αγορά προϊόντων (άρα περισσότερων συσκευασιών)

Αντί να αγοράζεις κάθε τρεις και λίγο μικροσκοπικά μπουκαλάκια ιδίως από προϊόντα καθημερινής χρήσης όπως pads, φρόντισε να αγοράζεις μεγάλα πακέτα/ συσκευασίες. Έτσι, αφού ολοκληρώσεις τη χρήση τους, πετάς λιγότερα και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

Διάβασε περισσότερα θέματα για την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος στο newsbombplus.gr