Το βήμα που παραλείπουμε οι περισσότερες όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας!

Βιβή Αγγελάκη
Το βήμα που παραλείπουμε οι περισσότερες όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας!

Τι είναι αυτό που ξεχνάμε;

Μόλις βγαίνεις από το ντους, έχεις λουστεί και κοιτώντας το ρολόι αντιλαμβάνεσαι πως έχει περίπου 10 λεπτά για να ετοιμαστείς και να φύγεις από το σπίτι! Οι κινήσεις σου συγκεκριμένες: Ντύνεσαι, βάζεις την ενυδατική σου, βάφεσαι ελαφριά και στεγνώνεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα μαλλιά σου!

giphy 53390


Κι όμως, υπάρχει ένα μικρό βήμα- κουμπάκι , που οι περισσότερες παραλείπουμε σε όλη αυτή τη διαδικασία και μπορεί να κάνει τη διαφορά στα μαλλιά μας σε λιγότερο από δύο λεπτά! Είναι το κουμπί του κρύου αέρα που υπάρχει στο πιστολάκι και από τη βιασύνη μας δεν το χρησιμοποιούμε.

1449655027 2.1 resize 0ba2c


Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν:

«Στεγνώνουμε τα μαλλιά μας όπως κάνουμε συνήθως. Όταν στεγνώσουν κατά 90 τοις εκατό πατάμε τη ρύθμιση κρύου αέρα και ολοκληρώνουμε .Για να δώσουμε περισσότερο όγκο στην κορυφή του κεφαλιού μας, ανασηκώνουμε μερικά τμήματα των μαλλιών και περνάμε το πιστολάκι με το δροσερό αέρα στις ρίζες.»

giphy 1 f618b


Κι αυτό γιατί, ο ζεστός αέρας από τη μία πλευρά επιταχύνει τη διαδικασία στεγνώματος και βοηθάει στο φορμάρισμα- styling των μαλλιών, (είτε πρόκειται να αφήσεις ολόισια τα μαλλιά σου είτε να τα κάνεις σγουρά), ενώ ο κρύος αέρας από την άλλη πλευρά, «κλειδώνει» τα λέπια της τρίχας και προσθέτει λάμψη στα μαλλιά, χωρίς να τα αφυδατώνει!