5 καλοκαιρινά beauty tips για λαμπερή επιδερμίδα που πρέπει να ξέρεις!

Βιβή Αγγελάκη
5 καλοκαιρινά beauty tips για λαμπερή επιδερμίδα που πρέπει να ξέρεις!

Διάβασε προσκετικά

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η ανάγκη για λαμπερή επιδερμίδα είναι πιο επιτακτική από ποτέ! Εμείς, συγκεντρώσαμε 5 χρήσιμα beauty tips, που ιδιαίτερα αυτή την εποχή πρέπει να έχεις κατά νου!


-Αντηλιακό ξανά και ξανά
Μπορεί πριν βγεις στον ήλιο να προνόησες και να άπλωσες μία γενναιόδωρη ποσότητα από το αντηλιακό σου, όμως αυτό δε σημαίνει πως έκανες την κίνηση ματ! Εξίσου σημαντικό είναι να μην ξεχνάς να εφαρμόζεις αντηλιακό ( είτε είσαι ακόμη στην πόλη, είτε είσαι σε διακοπές) σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να είσαι καλύτερα προστατευμένη από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου και να αποφύγεις την εμφάνιση τυχόν κηλίδων.

anna ewers mango summer 2015 photos11 8a5e2


- Ενυδάτωση*10
Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι η επιδερμίδα μας χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και φροντίδα, γι αυτό, η ενυδάτωση είναι από τους «χρυσούς κανόνες»! Ενυδατώσου αρχικά εκ των έσω πίνοντας πολύ νερό, χυμούς και καταναλώνοντας πολλά φρούτα, αφετέρου φρόντισε να εφαρμόζεις αρκετές φορές την ημέρα την ενυδατική σου, μιας και με αυτό τον τρόπο θα κρατάς την επιδερμίδα σου υγιή και λαμπερή! Plus: Μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα μπορεί να «επανέλθει» πιο γρήγορα, ακόμη κι αν είναι ερεθισμένη από τον ήλιο.


- Βιταμίνη C
Η έκθεση στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο αυξάνει μεταξύ άλλων και τον κίνδυνο για την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών, που μεταφράζεται σε πρόωρη γήρανση και εμφάνιση λεπτών γραμμών ή ρυτίδων. Φρόντισε, λοιπόν, να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με βιταμίνη C (είτε μέσω διατροφής, είτε μέσω της χρήσης προϊόντων, όπως serums) που θα προστατέψουν την επιδερμίδα σου και θα επιβραδύνουν τα σημάδια του χρόνου!

beach best friends blonde brown hair Favim.com 3349229 a4527


- Φυσικά μυστικά
Εμπιστεύσουν τη φύση για την καλοκαιρινή σου ρουτίνα ομορφιάς! Έτσι, το αγνό ροδόνερο δρα καταπραϋντικά σε κάθε τύπο επιδερμίδας, μειώνοντας την τάση για κοκκινίλες και ερεθισμούς, το μηλόξυδο (αραιωμένο με νερό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως toner, ενώ το γάλα μπορεί να αναζωογονήσει την επιδερμίδα στο λεπτό!


- Πρόσεξε τις υπερβολές με την απολέπιση!
Μπορεί να έχουμε πει πως η απολέπιση είναι το Α και το Ω για μία καθαρή επιδερμίδα, όμως αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να υπερβείς το μέτρο... Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, η απολέπιση δεν χρειάζεται να είναι τόσο εντατική, όσο το χειμώνα, δεδομένου οτι μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία της επιδερμίδας στον ήλιο! Μία φορά την εβδομάδα είναι ένα καλό timing!