Απαλλαχθείτε από τα μαύρα στίγματα

Απαλλαχθείτε από τα μαύρα στίγματα

Αυτά τα αντιαισθητικά μαύρα σημαδάκια στους πόρους σας, δεν έχουν καμία θέση στο όμορφο προσωπάκι σας.

Καλώς ή κακώς τα μαύρα στίγματα υπάρχουν και όσο κι αν νομίζετε ότι είναι βρωμιά, κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα είναι μεγάλοι, ανοιχτοί πόροι που περιέχουν έλαια που οξειδώνονται από τον αέρα με αποτέλεσμα να γίνονται μαύρα. Είναι, λοιπόν, οξειδωμένο έλαιο! Και φυσικά, μπορείτε να τα αφαιρέσετε, αλλά μόλις τα έλαια γεμίσουν ξανά τους πόρους, ο αέρας θα τα ξανακάνει μαύρα. Γι' αυτό μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να τα απομακρύνετε:

  • Πρώτα απ' όλα για να τα αφαιρέστε μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικό ή να το κάνετε μόνες σας. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα να γίνουν με το χέρι. Για να το κάνετε μόνες σας προτιμήστε την ώρα μετά το μπάνιο που η θερμοκρασία του σώματος είναι αυξημένη.
  • Απλώστε ένα λεπτό στρώμα από την πιο βαριά ενυδατική κρέμα που έχετε, ώστε να σφραγίσετε προσωρινά την ζέστη στο δέρμα, πράγμα που είναι απαραίτητο για τη συνέχεια.
  • Καλύψτε την περιοχή με ένα σελοφάν ή μεμβράνη και απλώστε πάνω της μία ζεστή βρεγμένη πετσέτα για πέντε λεπτά.
  • Αμέσως μετά μπορείτε να ξεκινήσετε. Για να μην δημιουργήσετε σημάδια από το ζούληγμα (θυμηθείτε ότι πρέπει να το κάνετε απαλά) φροντίστε να επανατοποθετείτε τα δάχτυλα σας. Για παράδειγμα στις θέσεις που είναι στο ρολόι οι ώρες 3 και 9, τη συνέχεια 5 και 10 κ.ο.κ.
  • Στο τέλος, απλώστε μία καταπραϋντική μάσκα σε gel για να μειώσετε κάθε κοκκινίλα.

Αυτό που απομένει είναι να περιποιηθείτε το πρόσωπο σας με τα κατάλληλα προϊόντα για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα.