5 tips μακιγιάζ για να δείχνετε ξεκούραστη στη στιγμή!

5 tips μακιγιάζ για να δείχνετε ξεκούραστη στη στιγμή!

Από τον Creative Director του Chanel Make-Up, Peter Philips

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι makeup artists πριν τα fashion shows καταφεύγουν σε μικρά τρικ για να κάνουν την επιδερμίδα των μοντέλων να δείχνει πιο ξεκούραστη και δροσερή. Ο Peter Philips τα αποκάλυψε στο allure και είναι πραγματικός θησαυρός για εκείνα τα πρωινά που μας πιάνει απελπισία όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη:


1. Ξεκινάω απλώνοντας ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο των κοριτσιών κάνοντας μασάζ. Λειτουργεί σαν μια τέλεια βάση για το μακιγιάζ και τις χαλαρώνει, πράγμα που φαίνεται αμέσως.

2. Το μυστικό για να δείχνετε ξεκούραστη και φρέσκια είναι να αποφεύγετε το βαρύ μακιγιάζ. Τα μοντέλα δεν χρειάζεται να δείχνουν τέλεια περισσότερο από ένα λεπτό πάνω στο catwalk και επίσης έχουν τον φωτισμό με το μέρος τους. Στην καθημερινότητα όμως, το πολύ μακιγιάζ μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, οπότε περιοριστείτε σε ένα ελαφρύ φον τε τεν (όπως το Chanel Vitalumiére Aqua) ενώ αν χρειάζεστε μεγαλύτερη κάλυψη απλά απλώστε μια δεύτερη στρώση. Επίσης, αποφύγετε την πολλή πούδρα, που κάνει την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή.

3. Για να εξουδετερώσετε την κοκκινίλα στα μάτια, χρησιμοποιείστε ένα μπεζ μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Και πάντα να γυρίζετε τις βλεφαρίδες σας με ένα ψαλιδάκι, γιατί αυτόματα κάνουν τα μάτια να δειχνουν πιο μεγάλα.

4. Το ροζ και το ροδακινί αμέσως δίνουν ζωή στην επιδερμίδα, αντίθετα με τους τόνους του μπεζ. Χρησιμοποιήστε τα στο ζυγωματικά, βάλτε ελάχιστο στην κορυφή της μύτης και κάτω από το πηγούνι- θα δείχνετε σαν να σας έχει φιλήσει ελαφρά ο ήλιος.

5. Αποφύγετε τα ματ κραγιόν και επιλέξτε αποχρώσεις που δίνουν μια ιδέα χρώματος και λάμψης. Ναι στους φυσικούς τόνους αλλά όχι τόσο ώστε να "εξαφανίζονται" από το πρόσωπό σας.



Διαβάστε ακόμα

Πώς θα φορέσετε σωστά το φον ντε τεν σας

Φυσικό lip balm για υπέροχα χείλη

Moon manicure από τα χεράκια σας