5 βασικοί κανόνες μακιγιάζ για αρχάριες

5 βασικοί κανόνες μακιγιάζ για αρχάριες

Ο Official Makeup Artist & Hairstylist της L'Oréal Paris, Δημήτρης Γιαννέτος, μας εξηγεί τα σωστά βήματα

«Το ζητούμενο από ένα καθημερινό μακιγιάζ είναι να δείχνει το πρόσωπό σας φρέσκο, να μην φαίνεται πως έχετε προσπαθήσει πολύ, να είναι φυσικά λαμπερό, χωρίς ατέλειες και χωρίς υπερβολές» μας λέει ο αγαπημένος μας makeup artist, Δημήτρης Γιαννέτος. Αν είστε προχωρημένες με το μακιγιάζ, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους απλούς κανόνες για να ... φρεσκάρετε τα βασικά ενώ αν είστε αρχάριες κρατήστε τους στο μυαλό σας κάθε φορά που πιάνετε τα πινέλα- να είστε σίγουρες πως το αποτέλεσμα θα είναι άψογο.


1. «Πάντοτε ξεκινάτε με καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας σας, ώστε να είναι απαλή, ελαστική και χωρίς λεπτές γραμμές αφυδάτωσης (προτείνω την κρέμα ή τον ορό Κώδικας Νεότητας της L'Oréal Paris)- αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, αποφύγετε αυτή τη φάση. Συνεχίστε μια μια βάση μακιγιάζ, όπως η LumiMagic Base της L'Oréal Paris, για να αναδείξετε τη φωτεινότητα του προσώπου, να δημιουργήσετε μια λεία επιφάνεια πάνω στην οποία θα απλώσετε το φον ντε τεν και να εξασφαλίσετε την σταθερότητά του.


2. Επιλέξτε φον ντε τεν λεπτό και διάφανο, που προσφέρει φυσική κάλυψη και γίνεται ένα με την επιδερμίδα. Ακόμα και αν έχετε κάποια σπυράκια, είναι προτιμότερο να πάτε τοπικά και να τα καμουφλάρετε με concealer, παρά να φορέσετε ένα βαρύ φον ντε τεν, σε όλο το πρόσωπο. Και βέβαια, προσοχή στην απόχρωση που θα επιλέξετε: το φον ντε τεν πρέπει να το δοκιμάζετε στο σημείο ανάμεσα στη βάση του προσώπου και τον λαιμό- όχι στο χέρι σας.


3. Προτού προχωρήσετε στο μακιγιάζ των ματιών, απλώστε το ρουζ και το κραγιόν σας ώστε να αποφύγετε τις υπερβολές στα μάτια (ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο μακιγιάζ). Ξεκινώντας λοιπόν, από τα ζυγωματικά και τα χείλη, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το μόνο που θα χρειάζεστε για ένα φρέσκο πρωινό look να είναι απλά μερικές στρώσεις μάσκαρα. Δική μου αγαπημένη, η Lash Architect 4D, Black της L'Oréal Paris, που δίνει βαθύ μαύρο χρώμα και εφέ ψεύτικων βλεφαρίδων.


4. Η τάση αυτή τη σεζόν είναι το eyeliner- και πράγματι μπορεί να κανει το βλέμμα απίστευτα sexy, όμως απαιτεί απόλυτη ακρίβεια στην εφαρμογή. Αν, λοιπόν, δεν είστε εξοικειωμένες με αυτό, προτιμήστε την ασφάλεια που προσφέρει ένα μαύρο μολύβι ματιών: κάντε μια γραμμή σύρριζα στις άνω βλεφαρίδες και σβήστε την απαλά- το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου σαγηνευτικό.


5. Όταν πρόκειται να αγοράσετε ένα κραγιόν, μην το δοκιμάζετε στο χέρι αλλά στα χείλη σας (φυσικά όχι κατευθείαν από το tube- ζητήστε από την εξειδικευμένη σύμβουλο της εταιρείας καλλυντικών ένα ειδικό Q-tip). Ο λόγος είναι ότι η επιδερμίδα των χεριών μας είναι άσπρη ενώ των χειλιών έχει κάποια φυσική απόχρωση, οπότε το χρώμα "γράφει" διαφορετικά. Ειδικά όσον αφορά τους nude τόνους, προσοχή αν έχετε σκούρα επιδερμίδα γιατί τα χείλη σας θα μοιάζουν σαν να φάγατε γιαούρτι! Όσο για το κόκκινο κραγιόν, οι "καθαροί" τόνοι του ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες- σας προτείνω να βάλετε στο νεσεσέρ σας το Color Riche no 279 της L'Oréal Paris.


Διαβάστε ακόμα:

Ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουμε στο μακιγιάζ;

Τέλειο... fitting στην επιδερμίδα σας!

Αντιγράψτε το look: το μακιγιάζ της January Jones στα Emmys