Πώς να βρείτε το ιδανικό make-up για το δέρμα σας!

Πώς να βρείτε το ιδανικό make-up για το δέρμα σας!

Για να δείχνετε φυσική και φρέσκια χωρίς να αλλοιώνετε την όψη σας

Πόσες φορές δεν βγήκαμε έξω βαμμένες ελαφρώς με λίγο make-up και κοιταχτήκαμε σε μια βιτρίνα ξαφνικά ανακαλύπτοντας ότι μοιάζουμε με λακκαρισμένη κούκλα; Πόσες φορές δεν είδαμε κοπέλες γύρω μας να δείχνουν σαν να φοράνε μάσκα; Ο λάθος τόνος make-up μπορεί να μας καταστρέψει, όπως και η λάθος υφή αν δεν έχουμε αλαβάστρινο δέρμα. Ο σωστός τόνος make up, όχι μόνο θα κάνει το δέρμα σας να δείχνει πιο λείο, αλλά θα σας κάνει να φαίνεστε και πιο υγιής. Ψάξτε να βρείτε make up που έχουν σαν βάση το κίτρινο χρώμα. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται αυτό, όλες οι γυναίκες έχουν στο δέρμα τους μία κιτρινωπή απόχρωση.

Ακόμα και αν δε σας φαίνεται, είτε είστε χλωμή είτε μελαμψή. Αν διαλέξετε make up σε απόχρωση του ροδάκινου ή ροζ, τότε θα φαίνεστε παλιομοδίτικη και δε θα καταλαβαίνετε τι φταίει. Χρησιμοποιείστε μακιγιάζ που θα κάνει το δέρμα σας να διατηρεί το φυσικό του χρώμα και όχι να το αλλοιώνει. Είναι δελεαστικό να θέλετε να δείξετε πιο μαυρισμένη διαλέγοντας πιο σκούρο make up, αλλά αυτό, να ξέρετε, δεν πρόκειται ποτέ να φανεί φυσικό.

Δοκιμάστε το make up πρώτα στο μέτωπό σας. Βάλτε μία πιο σκούρα απόχρωση και μία πιο ανοιχτή για να δείτε πιο ταιριάζει πιο πολύ στο φυσικό σας χρώμα. Προσπαθήστε η δοκιμή να γίνει σε φυσικό φως. Καλό θα ήταν να έχετε δύο αποχρώσεις για όλο το χρόνο. Μία πιο ανοιχτή για το χειμώνα και μία πιο σκούραγια τους καλοκαιρινούς μήνες που θα είστε πιο μαυρισμένη. Τους ενδιάμεσους μήνες...ανακατέψτε και τις δύο αποχρώσεις για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα.

Αν έχετε ξηρό δέρμα, αποφύγετε τις πούδρες και προτιμήστε make up σε υγρή ή κρεμώδη μορφή. Καλό είναι να προσφέρουν καλή ενυδάτωση για εξισορρόπηση της ξηρότητας. στην περίπτωση που το δέρμα σας είναι πιο λιπαρό, ψάξτε σε make up που γράφουν πάνω οπωσδήποτε oil free γιατί αλλιώς θα δείχνετε πολύ λιπαρή. Μία πούδρα θα βοηθήσει να κρύψετε τυχόν γυαλάδες. Τέλος, για όσες έχετε μεικτό δέρμα, βρείτε κάτι που δεν είναι ούτε λιπαρό ούτε ξηρό καλό είναι να γράφει ότι περιέχει σφαιρίδια διοξειδίου του πυριτίου (silica beads) ή λεκιθίνη, στα συστατικά του, κάτι που σημαίνει ότι ρυθμίζει τη λιπαρότητητα και εξισορροπεί χωρίς να ξηραίνει.

Διαβάστε ακόμη:

Εξαφανίστε ανοιχτούς πόρους και μαύρα στίγματα σε 1 μήνα!

Πώς να επιλέξετε κραγιόν

Οι 5+1 καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε αστραφτερό πρόσωπο στη στιγμή!