Τρόποι να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας, εύκολα και γρήγορα!

Τρόποι να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας, εύκολα και γρήγορα!

Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ μόνες μας; Το Queen συμβουλεύει..

Εντάξει όλες έχουμε εμμονή με το μακιγιάζ και τα καλλυντικά μας.. Σκιές, πινέλα, σφουγγαράκια, πούδρες.. το «περιτύλιγμα» πάντα είναι ωραίο. Τι γίνεται όμως στο εσωτερικό αυτών; Άραγε γνωρίζετε ότι τα εργαλεία ομορφιάς σας είναι πηγή μικροβίων ακόμα και μυκήτων, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση στην επιδερμίδα σας; Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος, πόσο μάλλον όταν έχετε και πρόβλημα ακμής.

Η λύση είναι μια: καθαρισμός σε συχνή βάση. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να απολυμάνετε μόνες σας τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σας. Οι τρόποι είναι απλοί:

-Αγοράστε ένα επαγγελματικό spray καθαρισμού και ψεκάστε το πάνω στα πινελάκια σας. Έπειτα, πάρτε χαρτί κουζίνας και με απαλές κυκλικές κινήσεις σκουπίστε τα πινέλα πάνω σε αυτό. Θα δείτε ότι το προïόν του μακιγιάζ που υπήρχε μέσα στα πινέλα εγκλωβισμένο θα μένει πάνω στο χαρτί και τα πινέλα σας θα καθαρίζονται. Εάν δε διαθέτετε χρήματα να αγοράσετε spray μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία βρέχοντας όμως το χαρτί με ελαιόλαδο.

-Έπειτα, βάλτε σε ένα μπωλ χλιαρό νερό,καθώς και μερικές σταγόνες οργανικού ή μωρουδιακού σαμπουάν. Ανακατέψτε απαλά και μετά πάρτε ένα ένα τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σας και τρίψτε τα απαλά μέσα στο νερό, ώστε να εξαφανίσετε κάθε ίχνος μακιγιάζ που έχει απομείνει.

-Τέλος, ξεπλύνετέ τα με χλιαρό νερό και φροντίστε τα πινέλα σας να είναι στραμμένα προς τα κάτω. Πάρτε πάλι απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε πάνω σε αυτό, τα εργαλεία του μακιγιάζ που μόλις πλύνατε. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά και μετά χρησιμοποιήστε τα.

Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία σε τακτά χρονικά διαστήματα και η επιδερμίδα του προσώπου σας θα είναι πάντα ασφαλής..

Διαβάστε ακόμα:

5 βασικοί κανόνες μακιγιάζ για αρχάριες

3 (αναπάντεχοι) λόγοι που βγάζουμε σπυράκια

Πιάστε το πινέλο