Η λύση-εξπρές της Olivia Palermo για τις κοκκινίλες

Η λύση-εξπρές της Olivia Palermo για τις κοκκινίλες

Μια φυσική συνταγή με 2 υλικά, στην οποία ορκίζεται το it girl

Σε ένα από τα πρόσφατα posts στο blog της, η Olivia Palermo μοιράστηκε με τις αναγνώστριες τη δική της λύση για τα σπυράκια και τις κοκκινίλες.


«Αν και υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά για τα σπυράκια, αρκετά από αυτά είναι επιθετικά, ξηραίνουν την επιδερμίδα και αφήνουν το πορτοφόλι σας πιο ελαφρύ» γράφει. «Όμως υπάρχει μια εναλλακτική, που μπορείτε να την ετοιμάσετε μόνη σας και με υλικά που μάλλον έχετε ήδη στο σπιτι: ασπιρίνη και χυμό λεμόνι. Η ασπιρίνη μειώνει την κοκκινίλα και το πρήξιμο, ενώ περιέχει σαλικυλικό οξύ που διεισδύει στο σμήγμα και απεγκλωβίζει τους πόρους. Το λεμόνι από την άλλη, περιέχει κιτρικό οξύ το οποίο κάνει απαλή απολέπιση, και βιταμίνη C, που είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.


Για αυτή τη "συνταγή" σπάστε δύο ασπιρίνες με το γουδί και προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά "πάστα"- η υφή είναι σημαντική, γιατί θέλετε να "κάτσει" πάνω στο σπυράκι. Απλώστε την σε καθαρό δέρμα, αφήστε τη να στεγνώσει, ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και συνεχίστε με την κανονική σας ιεροτελεστία φροντίδας. Όπως και με οποιοδήποτε προϊόν χρησιμοποιείτε, δοκιμάστε την πρώτα σε ένα σημείο του δέρματός σας για να βεβαιωθείτε πως δεν θα έχετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αντίδραση».


Διαβάστε ακόμα:

Φυσική μάσκα για σούπερ λαμπερά μαλλιά

Πώς να επιλέξετε κραγιόν

5 βασικοί κανόνες μακιγιάζ για αρχάριες