Αναζωογονητικό scrub σώματος με γκρέιπφρουτ και μέλι

Αναζωογονητικό scrub σώματος με γκρέιπφρουτ και μέλι

Μια συνταγή ομορφιάς που θα λατρέψει η επιδερμίδα σας το χειμώνα

Ετοιμάστε αυτό το εύκολο scrub, βάλτε το σε αποστειρωμένο βάζο και κρατήστε το στο μπάνιο σας μέχρι 4 μήνες. Χρησιμοποιήστε το όσο συχνά θέλετε, δίνοντας έμφαση στις τραχιές ζώνες του σώματος όπως οι αγκώνες, τα γόνατα, οι φτέρνες.


Θα χρειαστείτε:

2 φλιτζ ελαιόλαδο
2/3 φλιτζ μέλι
1/2 κουτ. αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
1/4 κουτ αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
3 φλιτζ χοντρό αλάτι
λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά, αν θέλετε να δώσετε ένα διαφορετικό twist στη συνταγή)


Πώς θα φτιάξετε το scrub: Αναμείξτε τα 4 πρώτα συστατικά σε ένα μπωλ και ρίξτε σιγά σιγά το αλάτι, 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για αυτή τη δουλειά (αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, φορέστε γάντια).

Αναμείξτε τα υλικά μέχρι να απορροφηθούν τα έλαια μέσα στους κόκκους του αλατιού, ώσπου δηλαδή να σχηματιστεί μια πολύ παχιά πάστα. Αν δείτε πως περνάνε μερικά λεπτά και δεν το πετυχαίνετε, προσθέστε λίγο ακόμα αλλάτι ή ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί η γνωστή υφή του scrub. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε 2 σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής για να δώσετε στο scrub το χρώμα του γκρέιπφρουτ. Επίσης, αν θέλετε να έχει πιο έντονο άρωμα, προσθέστε επιπλέον 1/4 κουτ από κάθε αιθέριο έλαιο.


Για να το χρησιμοποιήσετε, πάρτε μια κουταλιά scrub σε βρεγμένες παλάμες, δουλέψτε το λίγο ανάμεσά τους, κάντε μασάζ στο σώμα με κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτα και ξεβγάλετε.