Κατέβηκε η ρίζα; Πώς μπορείτε να παρατείνετε τη βαφή των μαλλιών σας;

Κατέβηκε η ρίζα; Πώς μπορείτε να παρατείνετε τη βαφή των μαλλιών σας;

Οι πιο καλές λύσεις για να μην τα βάφετε μαύρα κάθε φορά  που κάνει την εμφάνισή της

Όσες βάφουμε τα μαλλιά μας με ενιαίο χρώμα ξέρουμε καλά τι πάει να πει: ρίζα. Κρίσιμη χρονική στιγμή; Δύο με τρεις εβδομάδες μετά τη βαφή, αρχίζει η διχρωμία. Για τις πιο τυχερές η μέρα επισκευής ξεκινά στο μήνα. Και πάλι όμως τα έξοδα πολλά και η ταλαιπωρία του τριχωτού της κεφαλής μεγάλη αν το κάνουμε μόνες μας. Πώς μπορούμε άραγε να παρατείνουμε αυτή τη βαρετή διαδικασία;

- Αλλάζουμε χωρίστρα: Διαφοροποιούμε το χτένισμα μας, έτσι ώστε να κρύψουμε τη ρίζα, αλλάζοντας για παράδειγμα την πλευρά της χωρίστρας μας. Με αυτόν τον τρόπο η χωρίστρα θα έχει περισσότερο όγκο απ' ό,τι η συνηθισμένη πλευρά, η οποία τείνει να τον χάσει. Έτσι, η ρίζα δεν θα είναι τόσο εμφανής.

-Μια ακόμη λύση είναι να λούζουμε συχνά και να στεγνώνετε τα μαλλιά μας δίνοντας τους όγκο στις ρίζες με τη βοήθεια του σεσουάρ ή και κάποιου κατάλληλου προϊόντος styling. Με αυτό τον τρόπο θα τραβήξουμε τα βλέμματα από τη ρίζα προς τον όγκο και τα μήκη των μαλλιών.

-Υπάρχει βέβαια και η ειδική μάσκαρα προσωρινής βαφής μαλλιών, η οποία φεύγει με το λούσιμο και αν έχουμε κάποιο σημαντικό event μπορούμε να περάσουμε την ρίζα ώστε να καλυφθεί. Διατίθεται σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών σε διάφορες αποχρώσεις.

-Μία διόλου ευκαταφρόνητη ίσως λύση είναι να προσθέσουμε μερικές ανοιχτόχρωμες ανταύγειες στην κορυφή όταν βάφουμε τα μαλλιά μας, οι οποίες θα λειτουργήσουν έτσι που δεν θα φαίνεται τόσο πολύ η ρίζα και επομένως θα πάρουμε μια μίνι παράταση τύπου της μιας εβδομάδας μέχρι το επόμενο βάψιμο. Χρειάζεται όμως έμπειρο colorist προκειμένου το χρώμα να μοιάζει κατεβαίνοντας φυσικό και ενιαίο αν δεν μας αρέσουν οι ανταύγειες.

-Τέλος, και όσο το σηκώνει η μόδα, αφήνουμε να κατέβει κι άλλο μιας και το ombre ή η διχρωμία είναι της μόδας. Αν πάλι βρισκόμαστε στο στάδιο της ενοχλητικής "παράκτιας" υδατογραμμής... -βλέπε ρίζα ένα δάχτυλο μαύρη ίσα για να μας σπάει τα νεύρα, μπορούμα απλά να την σκουρίνουμε σταδιακά άλλα 2 δάχτυλα στο κομμωτήριο και να απολαύσουμε την άνεση του ντεγκραντέ trend!

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας, με ένα μαγικό έλαιο που θα φτιάξετε μόνες!

Σκασμένα χείλη; Όχι πια!