Perfume Perfect: Πώς θα βρείτε το ιδανικό άρωμα για δώρο

Perfume Perfect: Πώς θα βρείτε το ιδανικό άρωμα για δώρο

Ο Frédéric Malle, από τους πιο διάσημους αρωματοποιούς στον κόσμο, δίνει tips

Στη θεωρία, είναι μια εύκολη-και classy- λύση για δώρο. «Στην πραγματικότητα, όμως, το να αγοράσεις ένα άρωμα για κάποιον άλλον δεν είναι απλό» λέει ο Frédéric Malle, δημιουργός ορισμένων από τα πιο σοφιστικέ ελιξίρια υψηλής αρωματοποιίας.


«Από την άλλη όταν αποφασίζεις να κάνεις δώρο ένα άρωμα, τότε δεν έχει νόημα να ακολουθείς την πεπατημένη. Πολλοί άνθρωποι χαρίζουν το Chanel No 5 για τον ίδιο λόγο που μπορεί, για παράδειγμα, να αγοράσουν έναν υπολογιστή της Apple- γιατί με αυτή την επιλογή δεν πρόκειται να κάνουν λάθος. Όμως το άρωμα είναι πολύ πιο προσωπικό. Δεν έχει να κάνει με το να επιλέξεις ένα "καλό" άρωμα αλλά εκείνο που θα ταιριάζει στον παραλήπτη του».


Και αν όλο αυτό σας φαίνεται σπαζοκεφαλιά, ο Malle έχει κάποια tips που θα σας βοηθήσουν: «Το άρωμα δεν ειναι μια εγκεφαλική υπόθεση. Είναι πολύ πρωτόγονο. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε λοιπον ό,τι ξέρετε για το πρόσωπο για το οποίο προορίζεται, αλλά θα πρέπει επίσης να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Όταν μυρίζω μια ευωδιά, προσπαθώ πραγματικά να φανταστώ αυτόν που θα τη φορέσει. Μπορείτε να μαντέψετε, για παράδειγμα, ότι μια γυναίκα που φοράει συνήθως λευκό, για παράδειγμα, κατά πάσα πιθανότητα της αρέσει το φως, οποτε θα θέλει κάτι καθαρό, αέρινο, διάφανο. Φανταστείτε την, λοιπόν, να φοράει ένα βαρύ, πικάντικο, oriental άρωμα- απλά δεν θα της ταιριάζει».


«Κάτι άλλο που θα πρέπει να έχετε στο νου σας, είναι η περίσταση», λέει ο Frédéric Malle. «Αν η αδελφή σας φοράει άρωμα μόνο όταν πάει σε party ή events, ένα "καθαρό" άρωμα δεν έχει κανένα νόημα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε κάτι λίγο πιο βαρύ. Και μπορείτε, όταν της δίνετε το δώρο της, να της πείτε ότι σκεφτήκατε πως θα είναι υπέροχο για μια βραδινή της έξοδο». Γιατί ο Malle πιστεύει πως ακόμα και ο τρόπος που προσφέρουμε το άρωμα, παίζει ρόλο: «Μέσα από το άρωμα που επιλέγετε, αποκαλύπτετε το πώς βλέπετε τον παραλήπτη του. Οπότε μια εισαγωγή, πάντα βοηθάει!»



Διαβάστε ακόμα:


Χρειάζεστε tips για τέλειο mani στο σπίτι; Τα βρήκαμε στο Facebook!

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα-εξπρές για τα σπυράκια

Πώς θα οργανώσετε το νεσεσέρ σας