Φτιάξτο μόνη σου: Scrub σώματος με καφέ

Φτιάξτο μόνη σου: Scrub σώματος με καφέ

Ένα αναζωογονητικό, τονωτικό και "φρέσκο" απολεπιστικό

Τι θα χρειαστείτε για αυτό το scrub; Μόνο μαύρη ζάχαρη (που πολύ πιθανόν να έχετε στο ντουλάπι σας ήδη) και κόκκους καφέ- τόσο απλό!

Η καφείνη έχει ευεεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα, τονώνει, συσφίγγει και είναι φυσικό αντιοξειδωτικό. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμιση της κυτταρίτιδας και επιπλέον, επειδή έχει και αγγειοσυσταλτική δράση, βοηθάει στις ευρειαγγείες. Και βέβαια, η ευωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ είναι ό,τι καλύτερο για να ξυπνήσει τις αισθήσεις!


Για το scrub για χρειαστείτε

1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
5 κουτ. φρεσκοαλεσμένους κόκκους καφέ
1/4 φλιτζ. ελαιολαδο (ή αμυγδαλέλαιο)
1 κουτ αιθέριο έλαιο βανίλιας (ή όποιο άλλο αιθέριο έλαιο σας αρέσει, που να δένει με τη μυρωδιά του καφέ)

Σε ένα μπωλ, αναμείξτε τη ζάχαρη με τον καφέ. Προσθέστε το έλαιο που θα χρησιμοποιήσετε σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς- μπορεί να μην χρειαστείτε όλη την ποσότητα, αρκεί να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο, ανακατέψτε και είναι έτοιμο! Αν το μείγμα σας βγει πιο ρευστό, απλά προσθέστε λίγη παραπάνω ζάχαρη ή καφέ.


Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια απλή, φυσική συνταγή, πριν το χρησιμοποιήσετε δοκιμάστε το σε μια μικρή επιφάνεια επιδερμίδας στο εσωτερικό του χεριού σας για να είστε σίγουρη πως δεν θα αντιμετωπίσετε κάποια αλλεργική αντίδραση. Αν θέλετε ένα πιο "δυνατό" scrub, αυξήστε την ποσότητα του καφέ σε 1/2 φλιτζάνι.


Διαβάστε ακόμα


Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα μαλλιών κατά του φριζαρίσματος

Φτιάξτο μόνη σου: Θαυματουργή μάσκα για το hangover