Φτιάξ'το μόνη σου: Ευωδιαστό "βούτυρο" μπάνιου

Φτιάξ'το μόνη σου: Ευωδιαστό "βούτυρο" μπάνιου

Ό,τι πρέπει για μια μίνι ιεροτελεστία home spa

Μια υπέροχη φυσική συνταγή, που αφήνει την επιδερμίδα σούπερ απαλή και την αγκαλιάζει με την διακριτική, τρυφερή ευωδιά της

Θα χρειαστείτε

50 γρ. shea butter
50 γρ βούτυρο κακάο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
1 κουταλιά αποξηραμένη λεβάντα
1 κουταλιά χαμομήλι (από φακελάκι για αφέψημα)

Ξεκινήστε περνώντας από τον τρίφτη το βούτυρο κακάο, ρίξτε το σε ένα γυάλινο μπωλ και προσθέστε το shea butter. Βάλτε το μπωλ σε μπεν μαρί και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να λιώσουν τα βούτυρα. Ανοίξτε το χαμομήλι και ρίξτε μια κουταλιά στο μείγμα, προσθέστε και την αποξηραμένη λεβάντα και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης, κατά προτίμηση σε μικρό μέγεθος όπως αυτά που χρησιμοποιούμε για τα σοκολατάκια. Ρίξτε από δύο σταγόνες λεβάντας σε κάθε φορμάκι και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν και να σφίξουν. Όταν ειναι έτοιμα, βγάλτε τα απο τα φορμάκια και αποθηκεύστε τα σε γυάλινο βάζο, μακριά από ζέστη και ήλιο.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε: Γεμίστε τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό, ρίξτε ένα "βούτυρο" και αφήστε το να λιώσει. Βυθιστείτε στο νερό, κλείστε τα μάτια, χαλαρώστε και αφήστε το να αγκαλιάσει το σώμα και τις αισθήσεις σας. Αν δεν θέλετε να γεμίσει η μπανιέρα σας με λεβάντα και χαμομήλι, μπορείτε να το τυλίξετε πρώτα σε ένα τούλι. Και βέβαια, στη θέση των συγκεκριμένων λουλουδιών, μπορείτε να βάλετε ευωδιές που σας αρέσουν, όπως για παράδειγμα ροδοπέταλα, εσπεριδοειδή κλπ.



Διαβάστε ακόμα

Φτιάξτο μόνη σου: Conditioner με κολοκύθα

Φτιάξτο μόνη σου: Scrub σώματος με καφέ

Φτιάξτο μόνη σου: Θαυματουργή μάσκα για το hangover