Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα κατά της θαμπάδας

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα κατά της θαμπάδας

Ό,τι πρέπει για την κουρασμένη επιδερμίδα

Αν δεν ήταν μάσκα, θα μπορούσε να ήταν ένα απολαυστικό επιδόρπιο. Η φυσική συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα είναι εύκολη και δρα αποτελεσματικά κατά της θαμπάδας, χαρίζοντας φρέσκο, αναζωογονημένο πρόσωπο μέσα σε λίγα λεπτά. Δοκιμάστε τη!


Θα χρειαστείτε

1/4 ακτινίδιο
6 blueberries
1 κουτ. μέλι
1 κουτ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
2 κουτ αμύγδαλα αλεσμένα


Ρίξτε τα φρούτα σε ένα μπωλ, λιώστε τα με το πιρούνι, συνεχίστε με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα και η μάσκα σας ειναι έτοιμη. Απλώστε τη στο πρόσωπο και αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά. Πριν την απομακρύνετε, προσθέστε λίγο χλιαρό νερό αν χρειάζεται και κάντε μασάζ σε όλο το πρόσωπο.

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C καθώς και σε αντιοξειδωτικά. Επίσης περιέχει AHAs, που απομακρύνουν απαλά τα νεκρά κύτταρα λύνοντας τους μεταξύ τους δεσμούς, και βοηθώντας στην ανανέωση της επιδερμίδας. Το μέλι περιέχει αντιοξειδωτικά, αμινοξέα, ένζυμα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία καθώς και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ενώ συγχρόνως συμβάλλει στη διατήρηση της υδάτωσης του δέρματος. Τα blueberries επίσης περιέχουν αντιοξειδωτικά που επαναφέρουν τη λάμψη στο πρόσωπο, το γιαούρτι είναι πλούσιο σε λακτικό οξύ που μειώνει το μέγεθος των πόρων, κάνει απολέπιση και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, επίσης ευεργετικά για την ελαστικότητα της επιδερμίδας.