Μυστικά ομορφιάς της γιαγιάς!

Μυστικά ομορφιάς της γιαγιάς!

Οι γυναίκες παλιά έδειχναν όμορφες με λιγότερα και πιο οικονομικά

Μερικές συνταγές όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένουν θαυματουργές και αλάνθαστες. Μπορεί τα tips που άφησαν οι γιαγιάδες μας να φαίνονται απλά, όμως η επιτυχία τους είναι εγγυημένη. Εξάλλου στις λεπτομέρειες κρίνεται η διαφορά. Τι μπορείτε να εφαρμόσετε, λοιπόν, από αυτά προκειμένου να αισθάνεστε πιο όμορφες;

Τα πολύτιμα λαχανικά που κρύβετε στο ψυγείο ή έχετε στον κήπο σας, μη διστάσετε να τα βάλετε στο πρόσωπό σας. Υπάρχουν πολλά φρέσκα λαχανικά που μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση της επιδερμίδας σας, όπως οι φλούδες από αγγούρια στα μάτια αν είστε πρησμένες για αρχή. Οι ωμές πατάτες επίσης βοηθούν του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων στα μάτια. Ως τονωτική λοσιόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό στο οποίο έχετε βράσει λάχανο, σπανάκι ή μπρόκολο! Μην ξεχνάτε πόσο καταπραυντικό είναι το χαμομήλι και το χυμό λεμονιού που θα ξηράνει τοπικά τα ενοχλητικά σπυράκια σας.

Στο κρεβάτι σας χρησιμοποιήστε μεταξωτά και σατέν σεντόνια και μαξιλαροθήκες. Είναι πιο μαλακά και ντελικάτα από τα κοινά βαμβακερά και έτσι το δέρμα σας δεν αφυδατώνεται τόσο καθώς γυρίζετε στον ύπνο σας- επιπλέον, δεν ιδρώνουν και δεν κρατούν οσμές όπως τα βαμβακερά.

Χρησιμοποιείστε βαζελίνη στα χέρια. Είναι ένα από τα καλύτερα ενυδατικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν το κρύο ξηραίνει την επιδερμίδα. Άλλη μία καλή λύση είναι βαζελίνη αναμεμειγμένη με κερί μέλισσας.

Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν ως βάση αλκοόλ γιατί στεγνώνουν και ερεθίζουν το δέρμα. Μία λοσιόν από ροδόνερο και φύλλα δάφνης για το πρόσωπο είναι η καλύτερη λύση για κάθε τύπο δέρματος, χειμώνα καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη:

Φτιάξτο μόνη σου: Scrub σώματος με μέντα και ζάχαρη

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα κατά της θαμπάδας