Φτιάξτο μόνη σου: 2 φυσικές μάσκες που δίνουν το φιλί της ζωής στην επιδερμίδα

Φτιάξτο μόνη σου: 2 φυσικές μάσκες που δίνουν το φιλί της ζωής στην επιδερμίδα

Εύκολες και σούπερ αποτελεσματικές συνταγές καταπολεμούν ξηρότητα και κοκκινίλες

Ξέρουμε πως έχετε αδυναμία στις φυσικές συνταγές ομορφιάς και σε αυτό το post σας έχουμε δύο εξαιρετικές μάσκες, κάθε μία από τις οποίες ανταποκρίνεται σε ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας.

Η πρώτη, είναι μια μάσκα με αγγούρι και αβοκάντο, δροσιστική και θρεπτική που κάνει θαύματα αν ταλαιπωρείστε από ξηρότητα και αίσθηση τραβήγματος. Η δεύτερη συνδυάζει φράουλες με μέλι και λεμόνι και δρα καταπραϋντικά στις κοκκινίλες και τα σπυράκια. Αν και πρόκειται για αγνές, φυσικές συνταγές φροντίδας, θα πρέπει πάντα πριν τις χρησιμοποιήσετε να τις δοκιμάζετε σε μια μικρή επιφάνεια της επιδερμίδας σας, ώστε να είστε απόλυτα σίγουρες πως δεν θα βρεθείτε μπροστά σε κάποια αλλεργική αντίδραση.

Μάσκα με αγγούρι και αβοκάντο για την ξηρή επιδερμίδα

Σε ένα blender χτυπήστε 1/2 φλιτζ αγγούρι κομμένο σε κυβάκια, 1/2 φλιτζ αβοκάντο, 1 ασπράδι αυγού και 2 κουταλιές γάλα σε σκόνη. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη, σχετικά σφιχτή μάσκα. Απλώστε τη στο πρόσωπο και τον λαιμό και χαλαρώστε για 30 λεπτά καθώς τα συστατικά της δουλεύουν εντατικά ώστε να δώσουν θρέψη και ανακούφιση στην επιδερμίδα. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και στο τέλος με λίγο κρύο νερό, για έξτρα τόνωση.

Μάσκα με φράουλες και μέλι για τις κοκκινίλες

Σε αυτή τη μάσκα πρωταγωνιστούν οι φράουλες που συνδυάζονται με μέλι, λεμόνι και μαύρη ζάχαρη. Το σαλικυλικό οξύ που περιέχουν οι φράουλες καταπολεμά σπυράκια και κοκκινίλες, ειδικά μαζί με το μέλι και το λεμόνι. Η μαύρη ζάχαρη από την πλευρά της, παίζει ρόλο απολεπιστικού παράγοντα, που δίνει μια ανάσα ζωής στην επιδερμίδα. Σε ένα βαθύ μπωλ βάλτε ένα φλιτζάνι φράουλες, και πιέστε τις με το πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέστε 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, 1 κουτ της σούπας μέλι και 2 κουτ μαύρη ζάχαρη. Ανακατέψτε το μείγμα ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους, απλώστε το στο πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Πριν το ξεβγάλετε κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις και συνεχίστε απομακρύνοντας τη μάσκα με χλιαρό νερό.

Διαβάστε ακόμα

Φτιάξτο μόνη σου: Scrub σώματος με ζάχαρη και lime

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα προσώπου με κακάο

Ξυπνήσατε πτώμα; Δείξτε λαμπερή με 4 κινήσεις!