4 tips για υγιή, λαμπερά μαλλιά

4 tips για υγιή, λαμπερά μαλλιά

Από την δερματολόγο των stars, Francesca Fusco

Εξίσου σημαντικό με το να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας για τον τύπο των μαλλιών σας, είναι να δίνετε λίγη περισσότερη προσοχή στη ρίζα τους, να έχετε υγιές τριχωτό δηλαδή, ώστε η τρίχα να είναι πραγματικά υγιής και λαμπερή.

Η διάσημη δερματολόγος Francesca Fusco έδωσε μερικά βασικά και πολύτιμα σχετικά tips:

1. Τα συμπληρώματα διατροφής βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και προσθέστε στην καθημερινότητά σας ένα συμπλήρωμα το οποίο θα περιέχει τη σωστή αναλογία βιταμινών που χρειάζεστε. Στην αγορά θα βρείτε φόρμουλες για μαλλιά, επιδερμίδα και νύχια που περιέχουν βιοτίνη, βιταμίνες B,C και Ε, σίδηρο και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Και κάτι ακόμα, σχετικό με τη σεζόν: τους ζεστούς μηνες, τα μαλλιά και τ ανύχια μακραίνουν πιο γρήγορα!

2. Η ποιότητα των μαλλιών σας εξαρτάται (και) από το τι τρώτε. Αν έχετε ξηρό τριχωτό, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με περισσότερα Ωμεγα-3 λιπαρά οξέα και λιπαρά ψάρια καθώς και τροφές που περιέχουν σίδηρο.

3. Και η επιδερμίδα του κεφαλιού χρειάζεται απολέπιση - ακριβώς όπως και του προσώπου. Η Francesca Fusco προτείνει να προσθέσετε μερικές κουταλιές ζάχαρη στο σαμπουάν σας, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων σας. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας όταν κάνετε απολέπιση γιατί μπορεί να δημιουργήσει εκδορές στο κεφάλι. Για βαθύ καθαρισμό, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια φορά την εβδομάδα τα ειδικά σαμπουάν, που περιέχουν σαλυκιλικό οξύ.

4. Μπορείτε να απλώνετε το conditioner στο τριχωτό του κεφαλιού. Πολλές γυναίκες δεν το κάνουν γιατί φοβούνται πως θα φράξουν οι πόροι ή πως θα βαρύνουν τα μαλλιά τους, λέει η δερματολόγος. Όμως, όπως ακριβώς το πρόσωπο χρειάζεται ενυδάτωση, το ίδιο και η επιδερμίδα του κεφαλιού μπορεί να επωφεληθεί από αυτήν. Απλά βεβαιωθείτε πως το conditioner που χρησιμοποιείτε είναι το σωστό για τον τύπο των μαλλιών σας και δεν είναι φαγεσωρογόνο, ώστε να το απλώσετε από τη ρίζα μεχρι την άκρη. Για επιπλέον ενυδάτωση, η ειδικός προτείνει να προσθέσετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στο leave-in conditioner που χρησιμοποιείτε.

Διαβάστε ακόμα

Φτιάξτο μόνη σου: Φυσικές συνταγές ομορφιάς από το Hollywood

5 λάθη που κάνετε και «κοστίζουν» στην επιδερμίδα σας

Φτιάξ'το μόνη σου: Το πιο απαλό προϊόν καθαρισμού με μέλι