4 tips καλοκαιρινού μακιγιάζ για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες

4 tips καλοκαιρινού μακιγιάζ για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες

Από την celebrity makeup artist του οίκου Chanel, Kate Lee

«Το καλοκαίρι βλέπω πολλές γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα να προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα μπρονζέ εφέ με καταστροφικά αποτελέσματα», λέει στο allure η Kate Lee. «Κι όμως υπάρχουν τρόποι να αναδείξετε την επιδερμίδα σας αντί να την καμουφλάρετε:

1. Επιλέξτε τη σωστή βάση. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο αλλά είναι δύσκολο να απλώσετε μακιγιάζ πάνω από μια φόρμουλα με πολύ πλούσια υφή. Επιλέξτε ένα αντηλιακό που να είναι ανάλαφρο και να απορροφάται αμέσως- το νέο UV Essentiel SPF50 της Chanel δημκιουργεί μια όμορφη, βελούδινη βάση.

2. Προσοχή στη λάμψη. Μπορείτε να δώσετε ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα με ένα ελαφρύ φον ντε τεν αλλά αποφύγετε εκείνα που περιέχουν ιριδίζοντα μικρομόρια, γιατί μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα σας να δείχνει εξωπραγματική. Επιλέξτε ένα highlighter που απλώνεται εύκολα και βάλτε μια ιδέα στα ζυγωματικά και κατά μήκος της κάτω γνάθου.

3. Φωτίστε το πρόσωπό σας. Το bronzer μπορεί να δείχνει πολύ καφέ ή γκρι σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Αντί για αυτό, δώστε χρώμα στα μάγουλά σας. Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες είναι ένας λευκός καμβάς , οότε μη φοβάστε ζωηρά χρώματα όπως το φούξια ή το ζεστό ροδακινί. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο για ρουζ, τινάξτε την περίσσεια προϊόντος και απλώστε το ελαφρά στα μήλα του προσώπου

4. Μην υπερβάλλετε στα μάτια. Αποφύγετε τις σκούρες σκιές, που μπορεί να σας κάνουν ακόμα πιο χλωμή, και προτιμήστε μια παστέλ κρεμώδη σκιά που θα απλώσετε μέχρι το κόκκαλο του φρυδιού. Επιλέξτε μια ελαφρώς ιριδίζουσα σκιά που αντανακλά το φως και έκλη στην προσοχή στο χρώμα των ματιών σας.

Διαβάστε ακόμα

4 βήματα για απαλά πόδια

Η Bobbi Brown θυμάται την πρώτη της δουλειά

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα για ξηρά μαλλιά