Φτιάξτο μόνη σου: Απολέπιση με πορτοκάλι και καρύδια

Φτιάξτο μόνη σου: Απολέπιση με πορτοκάλι και καρύδια

Beaute με δύο υλικά από την κουζίνα σας

Αν ξεμείνατε από scrub, ρίξτε μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο σας: σίγουρα θα βρείτε κάποιο από τα δύο παρακάτω υλικά που μπορείτε να αξιοποιήσετε για να κάνετε απολέπιση.

Καρύδια

Είναι ο,τι πρέπει για να μαλακώσετε αγκώνες και φτέρνες. Περάστε από το multi μισό φλιτζάνι καρύδια με το τσόφλι, 5 κουταλιές ελαιόλαδο (για έξτρα θρέψη) και μια κουταλιά μέλι, που θα κλειδώσει την υγρασία στην επιδερμίδα, μέχρι να πάρετε ένα μείγμα σε μορφή scrub. Ενώ είστε μέσα στη μπανιέρα, τρίψτε με το μείγμα κάνοντας κυκλικές κινήσεις τους αγκώνες και τις φτέρνες για λίγα λεπτα και μετά ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Πλούσια σε θρεπτικά έλαια, τα καρύδια (που πλέον θα είναι σπασμένα σε μικροκόκκους) σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά θα διώξουν τα νεκρά κύτταρα από τις τραχιές ζώνες και θα τις αφήσουν απαλές.

Πορτοκάλι

Ένα ακόμα υλικό που μπορείτε εύκολα να το κάνετε να δουλέψει υπέρ της ομορφιάς σας, καθώς τα οξέα που περιέχει λύνουν τους δεσμούς ανάμεσα στα νεκτρα κύτταρα. Κόψτε ένα πορτοκάλι στη μέση και πάρτε το χυμό από το μισό, μέσα σε ένα μπωλ. Προσθέστε 1/4 φλιτζ. ζάχαρη και 1/4 φλιτζ ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Με το άλλο μισό του πορτοκαλιού, περάστε τα γόνατα, τους αγκώνες, τις φτέρνες και οποιαδήποτε άλλη ξηρή ζώνη χρειάζεται απολέπιση και στη συνέχεια τρίψτε τις με το μείγμα πορτοκαλιού-ζάχαρης- ελαιολαδου. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε ταμποναριστά.

Διαβάστε ακόμα

Φριζάρισμα τέλος!

Φτιάξτο μόνη σου: Η τέλεια μάσκα προσώπου μετά την παραλία

4 tips για να κρατήσει περισσότερο το μανικιούρ σας