4 tips για νεανική επιδερμίδα!

4 tips για νεανική επιδερμίδα!

Έτσι θα κερδίσετε τη μάχη με το χρονο

Απλές συμβουλές που θα αφαιρέσουν χρόνια από το πρόσωπό σας:

1. Πόροι υπό περιορισμό. Με το πέρασμα του χρόνου οι πόροι της επιδερμίδας έχουν την τάση να διευρύνονται. Επιλέξτε ένα προϊόν καθαρισμού που να περιέχει σαλικυλικό οξύ (σε συνεννόηση με τον δερματολόγο σας), το οποίο απομακρύνει το σμήγμα από τους πόρους ενώ συγχρόνως κάνει ήπια απολέπιση, αφήνοντάς τους να αναπνέουν.

2. Κοιμηθείτε (λίγο) περισσότερο. Αν αποφασίσετε να πηγαίνετε για ύπνο ένα τέταρτο νωρίτερα κάθε μέρα, μέσα σε 4 μέρες θα έχετε κοιμηθεί μια επιπλέον ώρα! Για να σας πάρει ο ύπνος πιο εύκολα, δοκιμάστε να μην πίνετε καφέ μετά τις 3 το μεσημέρι, αποφύγετε την άσκηση 3 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι και κλείστε τον υπολογιστή τουλάχιστον μια ώρα πριν.

3. Μην τρίβετε τα μάτια σας: Η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πολύ ευαίσθητη, οπότε αποφύγετε να την ταλαιπωρείτε. Και αυτό, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να σπάσουν τα ευαίθητα τριχοειδή αγγεία, πράγμα που δημιουργεί σκιές στην περιοχή και πάχυνση της επιδερμίδας. Για την φροντίδα τους, επιλέξτε μια κρέμα ματιών με ήπια αντιγηραντικά συστατικά.

4. Μειώστε το κάπνισμα, το αλκοόλ και τη ζάχαρη. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά είναι σημαντικό: το κάπνισμα είναι ανάμεσα στις πιο βασικές αιτίες πρόωρης γήρανσης καθώς καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ που αυξάνει την φλεγμονή στα κύτταρα της επιδερμίδας ενώ και η ζάχαρη σε μεγάλες ποσότητες εμποδίζει την φυσική διαδικασία αναπλήρωσης του κολλαγονου.