8 μαγικές φυσικές συνταγές για να διώξετε την ακμή

8 μαγικές φυσικές συνταγές για να διώξετε την ακμή

Είναι εύκολες και τα υλικά τα έχετε ήδη στο σπίτι σας

Το καθημερινό στρες και η μολυσμένη ατμόσφαιρα είναι ότι χειρότερο για την επιδερμίδα για αυτό όλοι οι ειδικοί επιμένουν στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου. Τι γίνεται όμως την ακμή που έχει ήδη κάνει την εμφάνιση στο πρόσωπό σας; Δείτε 8 φυσικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους προβλήματα.

1 . Τρίψτε μια ασπιρίνη και βάλτε την σε μια κουταλιά της σούπας μέλι εφαρμόστε το μίγμα στα σημεία του προσώπου που έχουν πρόβλημα και αφήστε το για μερικά λεπτά . Αυτό θα βοηθήσει στον να καταπραΰνει τη φλεγμονή .

2. Φτιάξτε μία μάσκα από μέλι και βρώμη. Τρίψτε τη ελαφρά στο πρόσωπό σας και αφήστε την να κάνει τα μαγικά της για 10 λεπτά.

3. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι ως θεραπεία κατά της ακμής . Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε απαλά στα σημεία που έχουν πρόβλημα. Τα λεμόνια περιέχουν κιτρικό οξύ, το οποίο επιτίθεται στα βακτήρια που προκαλούν την ακμή . Αν σας τσούξει σημαίνει ότι έχει αποτέλεσμα .

4. Αναμείξτε μαγειρική σόδα και νερό για να φτιάξετε μια κρέμα. Εφαρμόστε την απευθείας πάνω σε κάθε σημείο, όχι σε ολόκληρο το πρόσωπό σας . Αφήστε το να στεγνώσει - περίπου 10 λεπτά- και ξεπλύνετε με κρύο νερό . Αυτό θα βοηθήσει να κλείσει τους πόρους . Ωστόσο , εάν το δέρμα σας γίνεται ερεθισμένο ή πιο λιπαρό , διακόψτε τη θεραπεία.

5. Δοκιμάστε ένα αποτοξινωτικό μπάνιο με έλαιο λεβάντας. Ο αντιβακτηριακός ατμός θα ανοίξει τους πόρους σας .

6. Το λάδι καρύδας κάνει μια θαυμάσιο καθαρισμό αλλά και ενυδάτωση. Ανακατέψτε το λάδι με αντιβακτηριδιακά αιθέρια έλαια , όπως λεβάντα , για να έχετε διπλό όφελος . Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπό σας , αφήστε το για λίγα λεπτά και σκουπίστε με βαμβάκι.

7. Να πλένετε τις πετσέτες και τα σεντόνια σας τακτικά , γιατί η συσσώρευση των βακτηρίων μπορεί να δημιουργήσει ακμή. Αν αυτό αποτύχει , δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό αντιβακτηριακό σπρέι- αποτελείται από νερό και αντιβακτηριακό έλαια- και ψεκάστε επάνω σε μαξιλαροθήκες και σεντόνια.

8. Οι φράουλες είναι μια μεγάλη φυσική πηγή σαλικυλικού οξέος , το οποίο βρίσκεται σε πολλά προϊόντα που καταπολεμούν την ακμή. Φτιάξτε ένα μείγμα από τέσσερις φράουλες, με δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι και απλώστε το στο δέρμα σας για 10 λεπτά. Πλυθείτε με χλιαρό νερό .

Διαβάστε επίσης:

Σας περίσσεψαν μπανάνες; Κάντε τες μάσκα ομορφιάς

Γαλάκτωμα ομορφιάς από δυόσμο και μαϊντανό