Beaute... στην κουζίνα! 4 φυσικές κινήσεις ομορφιάς!

Beaute... στην κουζίνα! 4 φυσικές κινήσεις ομορφιάς!

Low budget ιδέες για λαμπερή επιδερμίδα! 

Η κουζίνα μας κρύβει θησαυρούς για την ομορφιά μας που όχι απλά δεν κοστίζουν αλλά την περιποιούνται με κυριολεκτικά φυσικό τρόπο!

1. Facial με φλούδες φρούτων&λαχανικών

Ανανάς, παπάγια, μπανάνα, αγγούρι: αφού τα καθαρίσετε, ξεκλέψτε πέντε λεπτά και κάντε ένα mini facial, τρίβοντας απαλά το πρόσωπό σας με την εσωτερική πλευρά της φλούδας. Τα οξέα που περιέχουν η παπάγια και ο ανανάς κάνουν φυσική απολέπιση, βελτιώνουν τον τόνο και δίνουν ανάσα ζωής στην επιδερμίδα. Οι φλούδα του αγγουριού είναι καταπραϋντική και ιδανική για το καλοκαίρι, μετά την ηλιοθεραπεία ενώ το αβοκάντο είναι εξαιρετικό για την ξηρή επιδερμίδα.

2. Απολέπιση με ζάχαρη

Σε συνδυασμό με λίγο μέλι, έχετε στη στιγμή ένα τέλειο scrub για το πρόσωπο και τα χείλη. Οι κρύσταλλοι της ζάχαρης είναι πιο μικροί από αυτούς του αλατιού οπότε κάνουν πιο ευγενική απολέπιση, και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε.

3. Αλάτι για το σώμα

Αναμείξτε το με ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο, ρίξτε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και έχετε έτοιμο ένα scrub σώματος. Το θαλασσινό αλάτι περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία που αναζωογονούν την επιδερμίδα, επίσης έχει αντισηπτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στον καθαρισμό της επιδερμίδας.

4. Απολέπιση με κόκκους καφέ

Απλά αντικαταστήστε το αλάτι της πιο πάνω συνταγής με χοντροαλεσμένους (και ιδανικά, φρεσκοαλεσμένους) κόκκους καφέ και κάντε απολέπιση στο σώμα. Τα έλαια του καφέ δίνουν έξτρα ενυδάτωση και θρέψη στην επιδερμίδα.