Κεφάλαιο αποτρίχωση: Τα μεγαλύτερα λάθη που όλες κάνουμε!

Γωγώ Φούντα
Κεφάλαιο αποτρίχωση: Τα μεγαλύτερα λάθη που όλες κάνουμε!

Και φυσικά πώς να τα αποφύγουμε!

Η άνοιξη και το καλοκαίρι για εμάς τα κορίτσια έχει πολύ διαφορετική έννοια σε σχέση με αυτή που έχει για τους άντρες! Διότι αγαπητές μου, εκτός από την ευφορία και τη ευεξία που όλοι αισθανόμαστε λόγω καιρικών συνθηκών, κακά τα ψέματα όλα δείχνουν πιο θετικά και όμορφα, εμείς έχουμε και έναν τεράστιο βραχνά, που κάθε χρόνο αφαιρεί κάτι από την... μαγεία της εποχής! Ναι καλά καταλάβατε: Αναφερόμαστε στην αιώνια μάχη με την τριχοφυία, και στην γενικότερη ταλαιπωρία που βιώνουμε για να πάμε για ένα... ρημαδομπάνιο ή για να φορέσουμε ένα φορεματάκι! Εδώ λοιπόν, σας έχουμε τα πιο κοινά λάθη που όλες κάνουμε, αφενός για να αποφύγετε και αφετέρου για να κάνουμε το φετινό σας καλοκαίρι λίγο πιο εύκολο!

1. Δεν κάνουμε απολέπιση: Μπορεί να το θεωρείτε περιττό, αλλά καλώς ή κακώς είναι ίσως το πιο απαραίτητο και βασικό απ' όλα! Εξάλλου, δεν υπάρχει γυναικείο μπάνιο που να μην έχει έστω ένα μπουκαλάκι με τζελ απολέπισης, καθώς με οτιδήποτε κι αν ψωνίσεις στο δίνουν... δώρο, και αφετέρου, δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να το φτιάξεις μόνη σου! Η απολέπιση λοιπόν, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, μαλακώνει την τρίχα και ανοίγει τους πόρους! Ναι όλα αυτά κάνουν την αποτρίχωση πολύ πιο εύκολη!

2. Πρωινό ξύρισμα: Μαζί με το μπανάκι μας ρίχνουμε και ένα ξυρισματάκι για οικονομία χρόνου! Κι όμως, οι πρωινές ώρες είναι ό, τι χειρότερο για αποτρίχωση καθώς τα πόδια είναι πρησμένα λόγω της ακινησίας του ύπνου, κάτι που οδηγεί σε όχι και τόσο πετυχημένα αποτελέσματα. Η καλύτερη ώρα είναι γύρω στο απόγευμα.

3. Χρησιμοποιημένο ξυράφι: Υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν ένα ξυράφι εβδομάδες ή και μήνες! Αυτό είναι τεράστιο λάθος γιατί αφενός με το πέρασμα του χρόνου γίνεται όλο και λιγότερο κοφτερό και αφετέρου, μπορεί να συγκεντρώσει μικρόβια, τα οποία θα μεταφερθούν στο δέρμα. Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το ξυράφι θα πρέπει να αλλάζει κάθε φορά που ξυριζόμαστε. Υπάρχουν και εκείνοι που βάζουν ως όριο τις 4 χρήσεις.

4. Δε χρησιμοποιούμε αφρό: Πολλοί θεωρούν ότι το αφρόλουτρο ή το σαπούνι κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, με τον αφρό ξυρίσματος! Αν ήταν όμως έτσι τα πράγματα, δεν θα υπήρχε καν ο συγκεκριμένος αφρός στην αγορά! Θέλετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα; Αντί για αφρό χρησιμοποιήστε conditioner μαλλιών! Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

5. Kαι η μέρα είναι σημαντική: Καλό θα ήταν λίγες μέρες πριν την περίοδο να μην μπείτε στη διαδικασία αποτρίχωσης με κερί. Λόγω των ορμονών και ο πόνος θα είναι περισσότερος, και η αιμορραγία, ενώ πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να σας απογοητεύσει.

6. Το διάστημα μεταξύ των αποτριχώσεων: Καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορείτε να περιμένετε ώστε η γάμπα σας να γίνει... τροπικό δάσος, αλλά και κάθε 2 εβδομάδες δεν είναι λύση! Αφενός οι τρίχες δεν είναι στο ιδανικό μήκος και αφετέρου επιβαρύνετε πολύ το δέρμα σας με αποτέλεσμα να το γεμίσετε σημάδια και θυλακίτιδα. Εφόσον λοιπόν επιλέξατε αυτή την μέθοδο, θα πρέπει να έχετε υπομονή!

Διαβάστε ακόμη:

Διώξτε κηλίδες και στίγματα με μάσκα ντομάτας

Η μάσκα της γιαγιάς για ενυδάτωση με αχλάδι