5 tips για βαμμένα μαλλιά

5 tips για βαμμένα μαλλιά

Για να κρατήσετε το χρώμα τους ζωντανό μέχρι το επόμενο ραντεβού με τον colorist

Μπορεί να μην είναι εφικτό να αποφύγετε τη φυσιολογική φθορά του χρώματος αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που αν τα ακολουθήσετε θα παρατείνετε τη λάμψη και τη ζωντάνια του.


1. Πάντα χρησιμοποιείτε ένα ειδικό σαμπουάν προστασίας χρώματος και μην λούζεστε περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα. Αν χρησιμοποιείτε μια εξειδικευμένη φόρμουλα για πιτυρίδα ή ξηροδερμία, χρησιμοποιήστε τη μόνο στο τριχωτό της κεφαλής, ξεβγάλετε και λούστε τα υπόλοιπα μαλλιά σας με το σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά.

2. Μετά τα λούσιμο χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε conditioner, επίσης με φόρμουλα ειδική για βαμμένα μαλλιά ενώ μία φορά την εβδομάδα κάντε μια μάσκα θρέψης και λάμψης. Κάτι που οι περισσότερες παραμελούμε είναι η περιποίηση της επιδερμίδας του κεφαλιού, η οποία επίσης ταλαιπωρείται από τη βαφή. Ένα πολύ ευεργετικό treatment αποτελούν οι κάψουλες βιταμίνης Ε: απλά σπάστε τις και απλώστε με κινήσεις μασάζ το έλαιό τους στο τριχωτό και κατά μήκος των μαλλιών, για να εμποδίσετε την αφυδάτωση.

3. Τα εργαλεία styling "γδύνουν" την τρίχα από το χρώμα και τη λάμψη της, και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από τη φυσική φθορά που συνήθως έχει η βαφή. Αν δεν μπορείτε να τα αποχωριστείτε, προστατέψτε τα μαλλιά σας με τις εξειδικευμένες φόρμουλες- σε περίπτωση που βρεθείτε για κάποιο λόγο χωρις το κατάλληλο προϊόν styling, απλώστε ελάχιστο καστορέλαιο σε όλο το μήκος της τρίχας. Τα λιπαρά οξέα που περιέχει θα θωρακίσουν την τρίχα και θα αναδείξουν τη λάμψη της.

4. Όπως δεν αφήνετε την επιδερμίδα σας χωρίς αντηλιακή προστασία, έτσι θα πρέπει να κάνετε και στα μαλλιά σας- ειδικά τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια. Αν λοιπόν πρόκειται να μείνετε εκτεθειμένη στον ήλιο για πολλή ώρα, απλώστε πρώτα μια φόρμουλα που δρα ως ασπίδα προστασίας και δεν επιτρέπει στην ηλιακή ακτινοβολία να προκαλέσει οξείδωση του χρώματος και θαμπάδα.

5. Για ένα γρήγορο, αναζωογονητικό treatment στο μπάνιο σας, σπάστε μια ασπιρίνη σε σκόνη, αναμείξτε τη με μια κουταλιά σαμπουάν και λουστείτε. Το σαλικυλικό οξύ της ασπιρίνης απομακρύνει τέλεια τα κατάλοιπα του styling και το σμήγμα, χωρίς να είναι επιθετικό απέναντι στην τρίχα, ενώ διώχνει και τη θαμπάδα.


Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα κάνετε τη σκιά σας να μείνει σταθερή

Φτιάξτο μόνη σου: Conditioner με κολοκύθα

Φτιάξτο μόνη σου: Scrub σώματος με καφέ