Πώς θα ξέρεις ότι η σχέση σου έχει μέλλον; 6 σημάδια στο αποκαλύπτουν

Πώς θα ξέρεις ότι η σχέση σου έχει μέλλον; 6 σημάδια στο αποκαλύπτουν

Πόσο γερές βάσεις έχει η δική σου σχέση;

 

Μια ευτυχισμένη σχέση χρειάζεται δύο συντρόφους που να προσπαθούν ισάξια και διαρκώς. Οι ιδανικές σχέσεις δεν έχουν να κάνουν με το τι δίνεις και τι παίρνεις, αλλά περισσότερο με το τι δίνεις. Αν αυτός ο γενικός κανόνας συνδυάζεται με τις έξι συμπεριφορές που ακολουθούν τότε εσύ και ο αγαπημένος σου είστε στον σωστό δρόμο.

1. Υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον
Είτε μοιράζεστε είτε όχι τα ίδια ενδιαφέροντα και φιλοδοξίες για τη ζωή, αν πραγματικά νοιάζεσαι για τον άλλον θα θες να τον δεις να επιτυγχάνει σε αυτό που αγαπά. Αυτό σημαίνει πως υποστηρίζετε τις προσπάθειες του άλλου για να επιτύχει τους στόχους του.

2. Σέβεστε ο ένας τον άλλον
Αυτό δε χρειάζεται μεγάλη επεξήγηση. Ο αμοιβαίος σεβασμός των συντρόφων είναι πρωταρχικό συστατικό στην επιτυχία μιας σχέσης. Η ειλικρίνεια, η εμπιστοσύνη, η φιλία και η οικειότητα ξεκινούν από τον σεβασμό.

3. Είστε διατεθειμένοι να συμβιβαστείτε για τον άλλον
Αν και προφανέστατα χρειάζεται να είσαι συμβατή με το έτερο σου ήμισυ αυτό δε σημαίνει πως αυτόματα θα αγαπάς οτιδήποτε εκείνος αγαπά και το αντίστροφο. Αν πραγματικά, όμως, νοιάζεσαι για την ευτυχία του τότε θα θες να τον δεις να κάνει και να απολαμβάνει τα πράγματα που τον ευχαριστούν.

4. Εμπιστεύεστε ο ένας στον άλλον σε όλα
Αν ο φίλος σου θέλει κάποιες στιγμές να βγει με τους φίλους του γιατί είναι απαραίτητα σημάδι απιστίας; Μια σχέση που έχει γερά θεμέλια δε θα κλονιστεί από ένα απλό γεγονός όπως αυτό. Αν ο καλός σου δεν σε εμπιστεύεται και δεν του έχεις δώσει λόγο για να το κάνει τότε εκείνος προβάλλει τις ανασφάλειες σε σένα. Η σχέση αυτή είναι καταδικασμένη.

5. Δεν κρίνετε ο ένας τον άλλον
Η ευτυχία σε μια σχέση έρχεται όταν και τα δύο μέρη μπορούν να είναι ειλικρινή σε όλα και για όλα. Η ειλικρίνεια ουσιαστικά έρχεται όταν δύο σύντροφοι δεν κρίνουν τις πράξεις του άλλου. Όταν μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον δεν υπάρχει χώρος για μυστικά, ψέματα και άβολες καταστάσεις. Ο σωστός σύντροφος δεν κρίνει, αλλά ενθαρρύνει και υποστηρίζει τον άλλον στις επιλογές που κάνει ακόμα και αν κάποιες από αυτές είναι λανθασμένες.

6. Επικοινωνείτε ικανοποιητικά
Είναι λογικό ως ζευγάρι να έχετε έρθει αντιμέτωποι με καβγάδες και διαφωνίες, αλλά οι άνθρωποι σε μια υγιή σχέση προσπερνούν τα προβλήματα μέσα από τη συζήτηση και εξηγούν τις θέσεις τους. Οι μεγάλοι καβγάδες, οι βαριές κατηγορίες είναι σημάδι πως πρέπει να επανεξετάσεις τη σχέση σου.

Διαβάστε ακόμη:

Τι να κάνεις αν δε σε θέλει: Οι 4 απαράβατοι κανόνες της αποπλάνησης